Жители на Добринище излизат днес от 17 ч на протест

...
Жители на Добринище излизат днес от 17 ч на протест
Коментари Харесай

Жители на Добринище на протест - искат легнали полицаи срещу бесни шофьори

Жители на Добринище излизат през днешния ден от 17 ч на митинг с искане за слагане на тъй наречените лежащи служители на реда, или изкуствени неравности, с които да се ограничи скоростта на придвижване по основния път Гоце Делчев - Добринище - Банско.

Местните ще изразят недоволството си от неналичието на маркировка и легнали служители на реда, което заплашва живота на пресичащите пътното платно.

Искат да се слагат " легнали служители на реда " на входа на града, посока Гоце Делчев-Добринище, на моста, който се намира сред стадиона и парка и при гарата, съобщи 24 часа.

Настояват и за слагане на нови предупредителни знаци за пешеходна пътека и пресичащи деца.

От АПИ са отказали да бъдат сложени изкуствени неравности.

Автомобили, рейсове, камиони минават постоянно с висока скорост изключително през региони от пътя, които минават през самия град Добринище - при автогарата, гарата и на други места.

Според кмета Петър Галчев пешеходците, деца и възрастни не могат да преминат бързо през пътното платно и са застрашени от това да бъдат блъснати от бързо движещ се автомобил.

Във времето са правени две комисии с оглед опцията за слагане на изкуствени ограничители, и съгласно Петър Галчев има вяра да бъде изпълнено настояването им.

Хората са обезпокоени, че трафикът е извънредно натоварен и без взимане на ограничения има огромна възможност от човешки жертви. Той уточни, като образци сектори от основни пътища в обитаеми места, където има построени изкуствени неравности - Гоце Делчев - Баничан, Якоруда - Велинград и други

Кметът на Добринище е безапелационен, че в случай че не се изпълнят настояванията на хората ще има повторни митинги, не е изключено да се стигне и до затваряне на пътя.
В поддръжка на думите си за безразсъдно каране той разяснява, че в случай че се застане с камера в границите на час ще бъдат снимани най-малко 5-6 водачи, които минават с висока скорост през обитаемото място, рискувайки живота на пешеходци.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР