Жители на Димитровград излязоха на протест срещу мръсния въздух. Недоволството

...
Жители на Димитровград излязоха на протест срещу мръсния въздух. Недоволството
Коментари Харесай

Протест в Димитровград заради мръсния въздух

Жители на Димитровград излязоха на митинг против мръсния въздух. Недоволството е против систематичното обгазяване със серен диоксид в града, оповестява Българска телеграфна агенция.

Протестът бе подсилен и от кмета на града Иво Димов. " Подкрепям желанието на моите съграждани да живеят в по-чиста и здравословна среда ", сподели той.

От май до момента въздухът на Димитровград е бил нечист общо 29 пъти със серен диоксид. От Регионална инспекция за опазване на околната среда и общината считат, че главен замърсител е локалният Топлоелектрическа централа, който от среднощ спря работа поради планов ремонт.

На конференция от екоинспекцията осведомиха, че във вторник ще беседват с министъра на екологията и ще наложат възбрана на ТЕЦ-а да работи, до момента в който не в профил нередностите.

" Топлоелектрическа централа " Марица 3 " спря заради планов ремонт, който предвиждаме всяка година по това време. По време на него ще се опитаме да осъществим или най-малко да стартираме част от предписанията, наложени от Регионална инспекция за опазване на околната среда " , изясни юрисконсултът на топлоцентралата Юлиян Семерджиев, представен от Нова телевизия.
 Прокуратурата ревизира редовно ли се замърсява въздухът в Димитровград
Прокуратурата ревизира редовно ли се замърсява въздухът в Димитровград

За 4 месеца са регистрирани 20 повишения на равнището на серен диоксид
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР