Жители на девинското село Триград обявиха протестна готовност. Причината е

...
Жители на девинското село Триград обявиха протестна готовност. Причината е
Коментари Харесай

Триград се готви за протест заради пропаднал път

Жители на девинското село Триград оповестиха протестна подготвеност. Причината е пропадналия след проливните дъждове път. Вече втори месец след поройните превалявания през декември предходната година хората са откъснати от света. Ремонтни действия по срутения мост към момента не са почнали.

Местни поданици от гражданско съдружие " Родопско сърце " алармираха с пост в обществените мрежи за поредност от неразбираеми и будещи подозрения обстоятелства към възлагането на публичната поръчка по рехабилитацията на пропадналия път.

В началото на месец декември предходната година пътят към селото е пресечен в два сектора. До края на 2021-ва година община Девин получава две или повече решения за превъзмогване на проблематичните сектори. В средата на месец януари т.г. е оповестена социална поръчка за над 1 млн. 254 хиляди лв. без Данък добавена стойност със съмнителни критерии за оценка, написа още в поста.

Срокът за осъществяване не взе участие в оценката и е 75 календарни дни, като 10 от тях са за планиране и 65 за осъществяване, само че би трябвало да се има поради, че след предаване на плановете срокът стопира да тече до подписването на акт за разкриване на строителна площадка, което може да продължи още незнаен интервал от време.

Хората припомнят, че премнинаването по пътя е извънредно рисково. То заплашва живота на всички поданици на засегнаите от казуса обитаеми места.

Припомняме, че още в края на предходната година, в случай че пътят водещ към селото не бъде възобновен.
 Триград остава без път след бедствието
Триград остава без път след бедствието

Заради сриването част от хората са оставили колите си на основния път на 5 км от селото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР