Жители на четири ямболски села готвят протест заради окаяното състояние

...
Жители на четири ямболски села готвят протест заради окаяното състояние
Коментари Харесай

Четири ямболски села на бунт: Движим се по опасен път, настилката е като след бомбардировка

Жители на четири ямболски села готвят митинг поради окаяното положение на републиканския път, преминаващ през селата Бояджик, Болярско, Гълъбинци и Златари в община Тунджа.

Те ще затворят сектор от пътя в период на 7 март от 10:30 до 12:30 часа , съобщиха кметовете на селата, представени от „ Българска телеграфна агенция “. 

Кметът на село Бояджик Елена Маджарова съобщи , че хората са недоволни от бездействието на страната и упорстват тя да вземе ограничения.

„ Нашето самообладание се изчерпа. Плащаме пътен налог, гражданска отговорност и винетки, и караме изпотрошени коли. Но най-важни са живота и здравето на хората, които пътуват “.

Тя добави, че са събрани над 500 подписа на локални хора , които упорстват за неотложен ремонт, само че това не е дало никакъв резултат. 

„ Пътят е като след бомбардировка, с денивелация от 30 сантиметра. Отделно злополуките, които се случват на този път. Преди всичко би трябвало да запазим човешки животи “.

Кметът на Община Тунджа удостовери, че пътят не просто е в неприятно положение, само че и е рисков за пътешестване . По думите му общинското управление неведнъж е упорствало пред страната за ремонт на сектора.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР