Жители на бургаския квартал Рудник са подложени на терор от

...
Жители на бургаския квартал Рудник са подложени на терор от
Коментари Харесай

Бургаски квартал пропищя: Тероризират ни сливенски цигани

Жители на бургаския квартал Рудник са подложени на гнет от страна на самонастанили се роми, пристигнали от Сливен. Хората са потърсили подпомагане от общинския консултант от ГЕРБ и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация в Бургас Георги Дракалиев, който е отишъл на място да се запознае с ситуацията.  „ Хората стачкуват против арогантното и безнаказано поведени от страна на някои роми, изключително на тези от Сливен, заселили се там преди няколко години “, декларира Дракалиев.

По този мотив той е входирал запитване в Общинския съвет в Бургас, в което желае информация за броя на противозаконните постройки. След това Дракалиев ще упорства за премахването им, както и за изселването на натрапниците, прецизира burgasinfo.com.

Ето какво е видял общинският консултант в Рудник:

„ Аз посетих региона към Мелницата, реката Дермен дере, така наречен „ Бата махала “, както и зад учебното заведение и махалата. Във вилната зона, с изключение на, че видях „ къщи “, които купуват нелегално ток от съседите си, попаднах и на незаконен магазин, находящ се в един от копторите.

Освен това на всички места има животни – коне, наедрял рогат добитък, кози, овце, отглеждани в парцелите, които са част от квартал на Бургас, с което се нарушава Заповед от 2015 година. Беше ми казано, че някои роми, които имат коне с каруци, секат дърва в местността „ Салкъмите “ и „ Мишел дере “, които по-късно продават нелегално.

Хората показаха възмущението си, че нелегално са построени големи къщи, само че за тях не се заплащат налози. Те настояват, че доста от постройките са издигнати върху общински парцели, в някои от тях има по няколко здания, даже санирани, за които не се заплаща налог. На тротоарните площи са издигнати здания, също стълбища на място, което е предопределено за тротоари и това затруднява пешеходците.

Във вилната зона особено ми обърнаха внимание на пиянските прояви на някои сливенски роми, които живеят в противозаконни къщи, само че това не им пречи да смущават съседите си със мощна музика и да ги тормозят и заплашват, когато последните решат да си търсят правата “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР