Жители на Бургас се вдигнаха в подкрепа на четиримата гранични

...
Жители на Бургас се вдигнаха в подкрепа на четиримата гранични
Коментари Харесай

Съдът в Бургас не даде ход на делото срещу граничните полицаи, обвинени в Турция

Жители на Бургас се подвигнаха в поддръжка на четиримата гранични служители на реда, които през 2008 година, изпълнявайки служебните си отговорности и пазейки българската граница, гръмнаха бракониер-нарушител. Днес Бургаският областен съд прикани четиримата с цел да ги разпита по правосъдна поръчка на Турският углавен съд.

Бургас

Турските управляващи са повдигнали обвиняване към четиримата, с претекста, че прострелването е станало на борда на турската гемия и това се смята за турска територия. Според адвокати, турската страна няма никакво съображение да прибягва до този ход и да желае екстрадиция и ново дело, тъй като е подписала интернационална конвенция от 1976 година, съгласно която би трябвало да признае правосъдните решения по углавен развой, взети в друга страна. Защитата на граничарите изиска отсрочване на делото, с цел да се запознае с претекстовете на турската страна. Съдът не даде ход на делото и насрочи съвещанието за 9 ноември.
Николай Костов - граничен служител на реда: " Аз мисля, че това е значим миг, тъй като в последна сметка сега сме в изискванията на характерна интернационална конюнктура и непрестанно българските граничари се постанова да вземат решение провокации и когато всички знаят, че зад тях стои страната, ще се извършват придвижванията по-спокойно. " Михаил Цонков - граничен служител на реда: " Очакваме да бъдем предпазени, чакаме страната по този начин, както ние сме си свършили дълга към страната, чакаме по този начин и страната в някаква степен от способените институции да ни помогне и да вземем позиции и да получим нужната поддръжка. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР