Жители на Бургас подадоха сигнал за голямо количество мъртви птици.

...
Жители на Бургас подадоха сигнал за голямо количество мъртви птици.
Коментари Харесай

Откриха ято мъртви птици на бургаския плаж Атанасовка коса

Жители на Бургас подадоха сигнал за огромно количество мъртви птици. Неприятната панорама е била забелязана на плаж Атанасовка коса, съобщи БГНЕС.

Природозащитниците работят върху няколко версии за гибелта на пернатите животни. Има подозрения, че са умряли в морето, само че морското течение през последните дни ги е изхвърлило на брега.

Орнитолози разясняват, че мъртвите птици са от типа средиземноморски буревестници. По това време на годината те гонят пасажите с риба в морето, като скупчването им на едно място, може да е повода за гибелта им.

„ В момента тече доста интензивна миграция. Предполагаме, че са минали Босфора и следвайки рибните пасажи са пристигнали и в залива “, съобщи Радостина Ценова от фондация „ Биоразнообразие “.

„ Птиците бяха повече от 15, ситуирани през 2-3 метра по брега, по линията на вълните. Повечето от тях бяха с доста добре непокътнати тела, без никакви забележими пострадвания. Тогава помислих, че може би има някакво отравяне или нещо друго породено от човешкия фактор “, сподели Кристина Костова.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР