Жители на Бургас днес отново се събират на протест срещу

...
Жители на Бургас днес отново се събират на протест срещу
Коментари Харесай

Бургазлии отново се събират на протест срещу мръсния въздух

Жители на Бургас през днешния ден още веднъж се събират на митинг против мръсния въздух. Поводът е следващият случай тъкмо преди седмица, при който десетки бургазлии алармираха за неприятни миризми на открития телефон в Регионалната екоинспекция и в общината. Протестът ще се организира на централния площад в Бургас.

От началото на годината до момента това е вторият митинг против неприятните миризми, които се усещат в Бургас. Организаторите от Екологична мрежа се поканили да участват на него представители на дирекция „ Екология " в общината, както и управлението на Регионалната екоинспекция, сподели Стоян Грозев ръководител на сдружението
Тази седмица на среща сред кмета на града Димитър Николов,ръководството на Регионалната ревизия по околната среда и водите, преддставители на двете предприятия-Кроношпан и Лукойл, които се сочат за съществени замърсители на въздуха и протестиращите за следващ път стана ясно, че институциите не могат да открият кой е източника на обгазяването на града.

От дървообработващото дружество „ Кроношпан " поеха ангажимент да закупят станция за денонощен мониторинг на равнищата на финни прахови частици.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР