Жители на Брестовица ще блокират Пещерско шосе и Околовръстния път

...
Жители на Брестовица ще блокират Пещерско шосе и Околовръстния път
Коментари Харесай

Воден бунт: Брестовица блокира Пещерско шосе и Околовръстнот...

Жители на Брестовица ще блокират Пещерско шосе и Околовръстния път в символ на митинг против бездействието на институциите по казуса с водата в селото. Въпреки трите нови сондажа в Брестовица водата от чешмите на хората продължава да тече негодна за пиянство, безапелационни са локалните. На 30 юни от 17 часа те ще блокират двете пътища под и над надлеза.

" Призоваваме да ни поддържат и жителите от общините Марица и Родопи. Протестът е за безобразията в страната, за неглижирането на казуса ни и геноцида, който се упражнява върху нас. Поискахме отстраняването на шефа на ВиК Спартак Николов, само че той към момента е на работа. Поискахме отстраняването на гл. арх. на Община Родопи, че е изменил плановете, и на шефа на Басейнова дирекция, че не ни дават отговор на кого е тази централа и какви ограничения са взети ", разяснява пред " Марица " Любомир Томов, ръководител на Горско стопанство " Живот за Брестовица ". Той изясни, че Върховна административна прокуратура е разпоредила към този момент инспекция.

Междувременно стана ясно, че от сдружението са наели лицензирана столична лаборатория, която е взела проби от къщи в Брестовица. Тестовете би трябвало да открият имали манган във водата, а не е изключено да изскочи и нещо друго ", разяснява Томов. Резултатите се чака да излязат в петък.

" До това прибегнахме, откакто от РЗИ не ни дават информация за резултатите, а на лабораторията на ВиК не имаме вяра ", съобщи Томов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР