Жители на благоевградското село Зелен дол събират подписка срещу изграждането

...
Жители на благоевградското село Зелен дол събират подписка срещу изграждането
Коментари Харесай

Жители събират подписка срещу изграждането на спасителен център за бездомни кучета

 Жители на благоевградското село Зелен дол събират подписка против построяването на Спасителен център за бездомни кучета, заяви " БТВ ".

Млад мъж към този момент е закупил 2 декара земя и скоро приютът ще бъде подготвен.

Строи го сиракът Бойко Гренцке. Негови съидейници са някогашни ученици на домовете за сираци.

Изоставян два пъти - от родители и от осиновители, фантазията на Бойко е да оказва помощ на бездомните животни. Прави го към този момент 18 години.

" Мотивира ме това, че съм зарязан от американско семейство, както и от българското си семейство и пораствайки по домове за сираци, животът не ми е минал леко. Учителите ни научиха да вършим положително и с помощта на тях станах човек и взех решение да оказвам помощ на бездомни кучета, тъй като взех решение, че идеята си заслужава “, споделя Бойко.

Сградата се намира сред благоевградските села Логодаж и Селище. В нея ще има място за 50 животни, на които ще се търсят осиновители в цяла Европа.

Бойко е уверен, че неговата активност ще бъде единствено в интерес на хората и животните и приканва локалните да са спокойни. По проект животните ще бъдат настанени в центъра до няколко седмици.

Местните хора в село Логодаж обаче не са съгласни край домовете им да има подслон за кучета. Те са изпратили несъгласие до кмета и до ръководителя на общинския съвет. Твърдят, че кучетата ще вървят в селото и се опасяват за децата си. Щяло да има неприятна миризма и нечистотия поради тях.

Хората са подготвени даже да затворят пътя, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР