Жители на Българово излязоха на протест с искания за по-добра

...
Жители на Българово излязоха на протест с искания за по-добра
Коментари Харесай

Жители на Българово излязоха на протест

Жители на Българово излязоха на митинг с претенции за по-добра инфраструктура, възстановяване качеството на въздуха и построяването на нови детски площадки. В демонстрацията се включиха към 30 души, които блокираха за малко главното кръстовище, което свързва града с Автомагистрала " Тракия ". Местните хора упорстват за незабавен ремонт на пътната инфраструктура и най-много на улица " Обходна ", за която, по думите им, още в края на предходната година е импортирано искане до локалната администрация в Бургас.

Това е следващ митинг на жителите на Българово след поредност през ноември 2022 година. Още тогава от Община Бургас оповестиха, че възнамеряват редица улични поправки в града, които би трябвало да приключат до началото на летния сезон през тази година. Протестиращите оповестиха, че през последните 30 години в обитаемото място не е юридически повсеместен ремонт на нито една улица.

" Трябва да се премисли политиката към дребните обитаеми места. С мои сътрудници кметове приготвяме редица оферти в тази връзка към народните представители. Може би би трябвало да се намерения за промени във финансиране на дребните градове в състава на огромните общини като Бургас ", сподели кметът на Българово Йордан Йорданов, който също се включи в митинга, съобщи Българска телеграфна агенция. Липсата на признат общински бюджет бави осъществяването на плануваните действия, само че " кърпежи " по най-невралгичните сектори от пътната инфраструктура в Българово към този момент са почнали, показаха представители на Община Бургас. Има и направен план за цялостната реорганизация на ул. " Обходна ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР