Жители на Асеновград излизат на пореден мирен протест във връзка

...
Жители на Асеновград излизат на пореден мирен протест във връзка
Коментари Харесай

Пореден мирен протест организират в Асеновград

Жители на Асеновград излизат на следващ кротичък митинг по отношение на подхванатите ограничения против противозаконните ромски къщи. Това сподели Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите. Сборният пункт е на остарялото място – при паметника на Цар Иван Асен II, като се чака мирният митинг да стартира в 19:00 часа.

Инициативният комитет на протестиращите се събира довечера, с цел да разиска общинските политики за интеграция на ромите, заложени в годишни проекти за деяние в интервала 2014-2017 година

„ Не сме съгласни със заложените ограничения, които касаят противозаконните ромски къщи. Процесът по легализиране къщите е почнал със стартирането на тези общински политики за интеграция през 2014 година През последните три години на ромите се дават помощи и права. По този метод те от цяла България идват към Асеновград.

От 5300 индивида преди, в този момент са станали 12-13 000 в разстояние на 3 години. Ако това значи интеграция, то тогава ние би трябвало да се изселваме “, разяснява Йордан Тодоров пред Фокус. По думите му община Асеновград работи по разрешаването на посочените от протестиращите проблеми, само че не с нужното движение.

Жителите на Асеновград започнаха серия от митинги, откакто на 26 юни група роми атакува треньори, родители и възпитаници от тима по кану-каяк, до момента в който са упражнявали при язовир „ 40-те извора “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР