Жители на Анталия настояват властите да забранят да продажбата и

...
Жители на Анталия настояват властите да забранят да продажбата и
Коментари Харесай

Жители на Анталия се бунтуват срещу заселването на руснаци и украинци

Жители на Анталия упорстват управляващите да забранят да продажбата и даването чартърен на парцели на руснаци. Турски жители са пратили петиция в платформата Change, подписана за два дни от 9486 души, заяви Moscow Times, представен от в. “Сега “. 

Пазарът е дестабилизиран и от намесата на съветски и украински имотни сътрудници.

Турското издание Hurriet Daily News написа, че руснаците и украинците подвигат така и така високите цени на жилищата, а броят на рускоезичните търговци на парцели към този момент надвишава броя на турските лицензирани търговци.

Заради напора на чужденци цената на парцелите е скочила 5 пъти в последните 2 години, което надвишава междинния приход на турците, написа в петицията. Резкият скок на наемите довел до рецесия в имотния пазар и до демографски промени – 25% от популацията на Анталия са към този момент чужденци, написа в петицията.

„ На фона на имиграционната вълна броят на украинците и руснаците, които вземат участие в покупко-продажбите с недвижимости в Анталия, стигна 10 000 души. Тези хора нарушават разпоредбите на нашия пазар, основават лични групи от стотици хора в WhatsApp, нямат никакъв опит, само че бързо започнаха да управляват имотния пазар в Анталия. Ние не можем да влезем в тези групи, тъй като не ни позволяват “, оплакват се в петицията.

Интересен е паралелът с България, където години наред се случваше същото нещо. Почти цялото ни Южно Черноморие се презастрои с големи бетонни комплекси, чиито жилища бяха купувани най-вече от руснаци и украинци. В множеството случаи ставаше въпрос за ваканционни парцели или такива с капиталова цел, което усили изкуствено цените им и те станаха непостижими за елементарния българин. По безусловно същия метод хората се изолираха в съветски или украински групи, без да позволяват българи или да се интегрират. Само, че за разлика от турците, които се бунтуват намерено, ние не показахме, че по някакъв метод това ни пречи, а в противен случай – превърнахме морските ни курорти в оазис за чужденците, само че недостъпни и нежелани за българите.

Сега същото нещо се следи в Турция, където е доста по-евтино, а за наше благополучие (или нещастие), руснаците и украинците разпродават закупените в България парцели. Но пък бетонните комплекси остават.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР