Жители на Ахелой протестират срещу чисто новия път от курорта

...
Жители на Ахелой протестират срещу чисто новия път от курорта
Коментари Харесай

Пак го ядосват: Направи им четирилентова красота, те протестират! Ахелой откъснат от трасето!

Жители на Ахелой стачкуват против чисто новия път от курорта „ Слънчев бряг” до Поморие, последната персонална горделивост на премиера Борисов.

Хората се недоволни, тъй като трасето заобикаля Ахелой и пътят им се усилва двойно. Новият път беше открит в петък от премиера Бойко Борисов, който разяснява, че пътят е обещан от 40 години. Само за две години в сектора са станали над 150 произшествия, с четирима починали и десетки ранени.

Новото четирилентово трасе обикаля към Ахелой и на процедура съгласно локалните няма алтернатива, прибирайки се от к.к. „ Слънчев бряг”, където работят огромна част от хората на Ахелой, рейсовете подминават Ахелой, стигат до кръгово придвижване, което се намира сред Каблешково и Ахелой. Според хората това удължава пътя до домовете им с цели 8 километра.

„ Работя в Несебър и се прибирам с рейс №11. Когато се качвам в рейса, запитвам водача дали ще спре в Ахелой. От петък предходната седмица насам, това ни се отхвърля. Ние нямаме нищо срещу автомагистралата, само че е добре да се влиза в селото и да ни оставят на спирките. Все отново си купуваме карти за превоза предварително”, изясни за „ Здравей, България” една от протестиращите дами, гражданин на Ахелой.

„ Много ни е мъчно да влизаме от к.к. „ Слънчев бряг” в Ахелой. Като разстояние пътят ни се удължава с 8 километра, поради което закъсняваме за разписанията от Бургас. 10-15 минути за нас е от значение”, разяснява чиновник в транспортна компания.

„ Има опция за пътуващите от к.к. „ Слънчев бряг” да влизат в Ахелой през кръговото кръстовище на първокласния път. По план имаше опция да бъде построена един ляв завой в директното трасе на обходния път. Но тъй като по този сектор главното направление е в хоризонтална крива, кръстовището е със мощна лимитирана видимост, тази опция отпадна”, разяснява инж. Христо Гюров, представител на Агенция „ Пътна инфраструктура”, съобщи Нова тв.

Ако до края на другата седмица казусът не бъде отхвърлен, ахелойци дават обещание да затворят "гордата " права и да сътворят километрични тапи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР