Жители на 4 села ще блокират пътя Бургас-Созопол в района

...
Жители на 4 села ще блокират пътя Бургас-Созопол в района
Коментари Харесай

Блокират за час пътя Бургас-Созопол в района на пътен възел парк "Росенец"

Жители на 4 села ще блокират пътя Бургас-Созопол в региона на пътен възел парк " Росенец ".

Причината за недоволството им е неприятното положение на вътрешния републикански път, който свързва Бургас със селата Росен, Веселие, Равна гора и Ясна Поляна.

От Областното пътно ръководство в Бургас дадоха обещание през септември да стартира ремонт на правата дълга 7 километра.

Според протестиращите, обаче, досега няма стартирали никакви процедури за ремонтните действия.

Вътрешният път през селата Росен, Веселие и Равна гора, до село Ясна поляна е в окаяно положение от дълги години. От 2022-ра година представители на страната дават обещание да стартира ремонт, само че досега няма никакви стартирали процедури за ремонтни действия - сподели уредникът на митинга Бойчо Бойчев:

" Пътят е в окаяно положение. Беше ни дадено още през 2022-ра година за пътя от октомври месец да се стартира строителство. Имаме заричане, имаме съответна година, в която да се направи, само че до ден сегашен нищо не е подхванато. Само се запълват кърпежи и дупки. Нас това не ни устройва, тъй като пътят е в окаяно положение и застрашаваме нашия живот всеки ден ".

За да не се образуват тапи, ще бъде изменена организацията на придвижването, оповестяват от Бургаската полиция. Колите, които се движат по основния път Бургас-Созопол ще се пренасочват по обходен път през селата, чийто поданици стачкуват. Бойчо Бойчев:

" Да види всеки в действителност през какво прекосяваме. Пътят ще е блокиран за един час: от 9:30 до 10:30 ".

Снимката е илюстративна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР