Жители на 120 населени места в България ще имат възможност

...
Жители на 120 населени места в България ще имат възможност
Коментари Харесай

Безплатни медицински прегледи за жители на 120 населени места

Жители на 120 обитаеми места в България ще имат опция да си създадат безвъзмездни проучвания на кръвното налягане и кръвната захар. Инициативата е на компанията за ръководство на аграрни активи „ Агрион “.

Медицински екипи, наети от сдружението, ще обикалят България в интервала от 17 септември до 6 октомври. Освен безвъзмездни прегледи, те ще дават и практични препоръки за предотвратяване от диабет и съответни рекомендации, по отношение на измерените резултати на хората.

Тази година сътрудник на самодейността е компанията “Медхаус Суис България “, която е част от швейцарската корпорация Medpack Swiss Group. Фирмата дистрибутира на българския пазар висококачествени медицински артикули на водещи международни производители.

Информация за датите и обитаемоте места, където ще има мобилна здравна станция на „ Агрион “ може да откриете на уеб страницата на земеделското сдружение на адрес https://www.agrion.bg/bg/dni_na_zdraveto/ и на фейсбук страницата на компанията https://facebook.com/agrion.bg/.

Посетителите ще могат да вземат участие в лотария с награди, обезпечени от „ Агрион “ и “Медхаус Суис България “, като във всяко едно обитаемо място, един от участниците в томболата ще завоюва автоматизиран уред за мерене на кръвно Gamma Control.

За всички гости на събитията са налични и талони за отстъпка до 10 лева при покупка на автоматизирани апарати за кръвно Dr. Frei във верига аптеки „ Марешки “.

Кампанията се назовава „ Дни на здравето “, провежда се за поредна година и е част от социално-отговорната активност на земеделското сдружение за подкрепяне на българското опазване на здравето и предварителна защита на най-уязвимите групи.

„ Искаме да помогнем на по-възрастното население и всички искащи да получат безвъзмездна информация за положението на кръвното си налягане и кръвната захар “, разясниха от мениджмънта на „ Агрион “.

Това икономисва време и средства на хората за проучване и посещаване на лечебни заведения, които постоянно са на отдалечено разстояние от селата. „ Ние имаме вяра, че към личното си здраве би трябвало да се отнасяме със същата отговорност, както към земята си ”, споделиха от земеделското сдружение.

„ Швейцарската ТМ Dr. Frei и верига аптеки „ Марешки “ поддържаме националната акция „ Дни на здравето “, тъй като по този метод, имаме опция да обърнем вниманието на хората към предварителна защита на хипертонията. Информиран – значи въоръжен “, обявиха от „ Медхаус Суис България “.

Данните от предходните акции на „ Агрион “ демонстрират, че огромна част от хората по селата не ревизират постоянно кръвната си захар и не наблюдават кръвното си налягане. Много огромна част от тях ползват от години не са си правили профилактични прегледи и ползват самолечение, което може да се окаже съдбовно. За това медицинските екипи ще дават и съответни рекомендации на всички, които се подложат на проучвания.

Според формалните данни на Световния диабетен атлас над 525 хиляди души в България страдат от диабет, което е над 8 % от популацията на страната. Голяма част от хората обаче не са наясно, че са заболели, защото профилактика за висока кръвна захар се организира рядко и по изключение. В множеството случаи липсват признаци на болестта и то се открива инцидентно при осъществяване на проучвания по различен мотив.

Според Деян Денев, шеф на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, броят на хората, които не знаят, че имат високо равнище на кръвната захар надвишава 800 хиляди души. Лекари са безапелационни, че един от главните проблеми е ненавременното разкриване на диабета, което води до съществени затруднения на здравето на хората.

Данните за хипертонията са още по тревожни. По последна информация всеки трети българин е с нараснали стойности на кръвното налягане, което значи над 2,7 млн. души. Според здравните специалисти наклонността е все по-млади пациенти да се оплакват от хипертония. Това е и повода екипите на „ Агрион “ да насочат напъните си към проучване точно на тези заболявания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР