Жители и Владая и Княжево излизат на четвърти протест в

...
Жители и Владая и Княжево излизат на четвърти протест в
Коментари Харесай

Жители на Владая и Княжево излизат на четвърти протест в събота

Жители и Владая и Княжево излизат на четвърти митинг в събота. Те ще спрат придвижването от 13 до 14 часа по бул. " Цар Борис III " в региона на някогашните " легнали служители на реда " при улиците " Мала кория " и " 10-ти километър " директно до Александровски мост, оповестиха от Инициативния комитет.

Поводът за следващия митинг е, че Столична община повече от година не се преценява с настояванията на протестиращите за слагане на светофар.

Недоволните желаят да бъде инсталирана светофарна уредба на бул. " Цар Борис III " и ул. " Мала кория " и на бул. " Цар Борис III " и ул. " 10-ти километър ", а изкуствено основаните неравности на пътя да бъдат отстранени.

Освен това протестиращите упорстват и за слагане на осветяване във Владайското дефиле за понижаване на транспортните катастрофи.

" Липсата на чуваемост на " Московска " 33 не ни обезсърчава и демотивира. Напротив, ние ще продължим с още по-голямо старание да отстояваме законните претенции на нашите съграждани от кв. Княжево и село Владая ", е посочено в позицията на Инициативния комитет.

Неправителствената организация се кани да потърси помощ от интернационалните правозащитни организации, в това число и от Международния съд по правата на индивида в Страсбург.

" Ние предизвикваме частни правосъдни каузи против служебни лица, които непозволено отхвърлят достъп до социална информация и по подобен метод вкарват в подвеждане жителите и вишестоящите. Няма да позволим на шепа самозабравили се безотговорни чиновници да се отнасят към нашите проблеми с цинизъм, надменност и пренебрежение ", приключва известието на Инициативния комитет до медиите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР