Жители и гости на Сливен днес имаха възможност да наблюдават

...
Жители и гости на Сливен днес имаха възможност да наблюдават
Коментари Харесай

Стефан Радев: Подкрепяме Евгений Балев да стане Почетен гражданин на Сливен, той е пример за младите и в спорта, и в живота

Жители и посетители на Сливен през днешния ден имаха опция да следят финала от втория полуетап на 69-ата Международна колоездачна обиколка на България.

За поредна година Сливен е етапен град в спортната конкуренция.

Състезателите бяха посрещнати на площада пред постройката на общината, където се състоя награждаването. Кметът Стефан Радев връчи премията на етапния победител – полякът Симон Ракита, както и бялата фланелка на украинеца Кирило Царенко. Тя е отличие за достиженията му като най-хубав играч до 23-годишна възраст и с нея той ще се яви на утрешния старт.

Председателят на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов благодари от името на федерацията и членовете й на сливенския градоначалник за това, че се е застъпил за българското колоездене и Сливен е станал етапен град от обиколката. В знак на благодарност той връчи почетен плакет на БФК на кмета Стефан Радев. „ Сливен е една от люлките на българското колоездене с митове в този спорт като Милко Димов. Също по този начин и с именити състезатели като вашия съгражданин – рекордьор в обиколките на България Евгений Балев “, означи още ръководителят на БФК. Драгомир Кузов заяви, че федерацията ще предложи огромният играч да бъде почетен със званието „ Почетен жител на Сливен “ за високите му спортни достижения.

От своя страна кметът Стефан Радев насочи специфични поздравления към Евгений Балев и разгласи, че приема предлагането. „ Защото такива хора би трябвало да бъдат образец за младите, към тях би трябвало да засвидетелстваме почит и почитание, с цел да имаме и последващи генерации, които да вървят след техния образец освен в спорта, само че и в живота “, означи той. Стефан Радев поздрави участниците в надпреварата, както и федерацията за положените старания да се възвърне колоездачната обиколка. „ Радвам се, че тя към този момент възстановява блясъка си. Наистина имам вяра и доста желая тя да е едно измежду най-силните надпревари в Европа “, сподели кметът и съобщи, че Община Сливен ще оказва поддръжка и отсега нататък.

В 60-тото издание на конкуренцията се състезават близо 120 колоездачи от 20 тима от Европа, Америка и Азия. България е показана от националния тим. Общата дължина на маршрута е към 800 км и включва увод, два полуетапа и четири стадия. Обиколката продължава с четвърти стадий Сливен – Бургас, с дължина 144 км. Стартът ще бъде даден на на следващия ден, 31 август, в 14 ч. пред Община Сливен. По тази причина, от 13,30 ч., ще бъдат затворени за придвижване следните улици в град Сливен и път ІІІ-488 към село Градец: бул. “Цар Освободител “, пред постройката на Община Сливен, ул. “Г.С. Раковски “, бул. „ П. Хитов “ и пътят към селата Ичера и Градец. Движението ще бъде възобновено поетапно след прекосяване на колоната. От 14,30 часа ще бъде затворен за придвижване път ІІ-48 от разклона за село Градец до село Мокрен. Движението ще бъде възобновено след прекосяване на колоната през разклона за село Пъдарево в посока Сунгурларе. Очаква се надпреварата да напусне област Сливен и да премине в област Бургас към 15,45 ч.

На 1 септември следва последният стадий Чирпан – Момчилград. Той е с дължина от 160 км.

Наградният фонд е 25 хиляди лева От тях една трета са за генералното класиране, останалата част са за стадиите. Освен на основния победител, награди ще бъдат връчени на най-хубавия катерач, най-активния играч и на най-добре представилия се играч до 23 година

Организатор на надпреварата е Българска федерация колоездене, в партньорство с ДЗИ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР