Жители и гости на Несебър излизат на протест срещу обявяването

...
Жители и гости на Несебър излизат на протест срещу обявяването
Коментари Харесай

Жители на Несебър ще протестират срещу карантинен хотел

Жители и посетители на Несебър излизат на митинг против оповестяването на хотел " Дел Мар " за карантинен хотел за туристи, идващи Черноморието. Протестът ще се организира пред постройката на Областната администрация в гр. Бургас на 5 август 2020 година от 9 часа. Това оповестяват уредниците на митинга в писмо до медиите.
" Хотел " Дел Мар " се намира в гр. Несебър на основния път Равда-Несебър. Разположение на извънредно оживено място, заобиколен от хотели, заведения и магазини. Тъй като е извънредно покрай морето, около хотела целодневно минават туристи на път за плажовете. Срещу хотела има две стадиони за тенис на корт, които също целодневно са заети. Хотелът не е обособен с ограда и е на самият път. Районът е много многолюден по това време на годината.
Във вечерните вести на btv от 2 август 2020 година бе излъчен репортаж, показващ една много друга картина. Районът е разказан като далечен, относително незаселен и спокоен. Хотел " Дел Мар " е определен, защото е далечен от огромните хотелски вериги на курорта " Слънчев бряг ". Решено е да бъде употребен за туристи, идващи от страни, за които е наложителна 14-дневна карантина. ", оповестяват уредниците. 
По думите им " хората, живеещи в непосредствена непосредственост до хотел " Дел Мар " са мощно обезпокоени, че такова решение ще повлияе извънредно негативно върху живота на целия регион. Те се притесняват, че може да се наложи заведения за хранене и магазини да затворят, с цел да нямат контакт с евентуално инфектирани туристи. Околните фамилни хотели също обмислят какви ограничения да подхващат, защото се притесняват, че ще има доста анулирани резервации, откакто се разбере същинското местонахождение на хотел " Дел Мар ". "
Протестиращите упорстват за преразглеждане на това решение и избирането на различен хотел, в в действителност далечен регион. Най-добре е такова място да бъде определено отвън курортите Несебър , " Слънчев бряг " и " Св. Влас ", където не е толкоз оживено и няма евентуална заплаха за здравето на хората и евентуално ранно преустановяване на летния сезон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР