Жители и гости на най-възрожденския град на България – Котелпочетоха

...
Жители и гости на най-възрожденския град на България – Котелпочетоха
Коментари Харесай

Котел почете 203 години от рождението на Раковски

Жители и посетители на най-възрожденския град на България – Котелпочетоха 203-годишнината от рождението на един от най-значимите дейци на българското Възраждане – Георги Стойков Раковски.

Празникът стартира с ученическо шествие по пешеходната улица на града и продължи с издигане на националното знаме на България и това на Община Котел на пл. „ Възраждане “. Сред събралите се в центъра на града бяха кметът на Община Котел Коста Каранашев, зам.-кметът Шериф Куванджъ, секретарят Христо Карабекиров, шефът на СУ „ Георги Ст. Раковски “ Стефан Дондев, чиновници на Исторически музей- Котел, на потребителска кооперация „ Георги Раковски “ и други

Приветствено слово към жителите и гостите на града насочи кметът на общината Коста Каранашев. Той уточни, че постоянно си е задавал въпроса по какъв начин в една поробена страна, в една тъмна ера, от един дребен град като Котел, едно момче е придобило такова съзнание, че да дефинира пътят на развиване на нашата страна – България.



„ Отговорът, скъпи възпитаници, жители и посетители на Котел е единствено един – и той е образованието! Доброто обучение, е това, което може да накара една персона да трансформира света към себе си, по тази причина през днешния ден бъдете горди, че сте потомци на Раковски и че нашето-ваше учебно заведение, носи неговото име! “, сподели в приветственото си слово градоначалникът.

Официално слово към своите ученици и сътрудници във връзка патронния празник на учебното заведение насочи и Стефан Дондев шеф на СУ „ Георги Ст. Раковски “. След неговото изявление, формалните лица сервираха венци и цветя пред бюст-паметникът на Раковски на централния площад и отдадоха респект пред костницата му в Пантеона.



Честването на годишнината приключи с литературно-музикална стратегия, презентация " 203 години от рождението на Георги Раковски " и прожекция на филмите: " 200 години величие " и " Философът на една независимост ".

Събитието се провежда от Община Котел, в партньорство с Исторически музей – Котел, СУ „ Георги Ст. Раковски “- Котел, Център за поддръжка за личностно развиване – Котел и детска градина „ Дъга “-Котел.

--
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР