Жител на Ямайка, който загуби ръката и крака си при

...
Жител на Ямайка, който загуби ръката и крака си при
Коментари Харесай

Необикновени истории: Мъж без ръка и крак стана търсен автомонтьор


Жител на Ямайка, който загуби ръката и крайници си при автомобилна злополука, реши да не се отхвърля от фантазията си и се трансформира в първокачествен и издирван автомонтьор . Той показа историята си в.

51-годишният Норис Матюс сподели, че от детинството си е мечтаел да работи с коли . Завършва гимназия и е на път да следва в механически лицей, когато през 1989 година, на 17-годишна възраст, претърпял тежка автомобилна злополука . „ Карах мотоциклет, някаква кола ме изпревари и ме изхвърли от пътя. Нараняванията бяха толкоз тежки, че същата нощ ръката ми беше ампутирана . Лекарите споделиха, че всички кости в него са строшени “, спомня си той злополучния случай.

Матюс губи крайници си няколко седмици по-късно заради немарливост на лекарите , които не отстранили всички фрагменти и в крайника се развила зараза.

В първите месеци след излизането си от болничното заведение младежът изпаднал в меланхолия и съвсем се отказал от фантазията си. И въпреки всичко решил, че би трябвало непременно да продължи към задачата. Матюс си спомнил всички познания в региона на механиката и електротехниката, получени от по-големия му брат и на уроците по труд в учебно заведение, почнал да учи самичък и с годините се трансформирал в един от най-търсените експерти в остров. Сега доста поданици идват особено в Йорк Таун поради услугите му. Мъжът призна, че работата с една ръка е много сложна .

Въпреки това той е считан за един от най-хубавите майстори на мотоциклети в Ямайка . Освен това хората му носят косачки и домашен уреди за корекция.

Когато е изправен пред изключително сложна задача, Матюс получава помощ от брачната половинка си Чери, която срещна след случая. „ Когато приказвах с него за първи път, незабавно разбрах, че макар случилото се, той има цел и предпочитание да реализира всичко, което желае. В него няма и капка пораженчество “, споделя дамата.

Двойката има две деца , а на въпроса какво да прави за хората с увреждания, Матюс дава отговор: „ Никога не се отхвърляйте “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР