Жител на ул. Марин Дринов“ в централен Пловдив се обърна

...
Жител на ул. Марин Дринов“ в централен Пловдив се обърна
Коментари Харесай

Пловдивчанин вкара в съда спора за баскетболното игрище в “Централен“, опита да съди общината

Жител на ул. „ Марин Дринов “ в централен Пловдив се обърна съм съда в опит да позволи казуса с баскетболно игрище, което се намира до парцелите им. TrafficNews към този момент ви описа за полемиката към спортното оборудване, което е събирателен пункт на фенове спортисти. Често обаче се употребява и от групи младежи, които влизат в игрището, с цел да пият и играят баскетбол отвън разрешените за това часове.
Прочетете още
Това се оказва в прорез с комфорта на хората, които нееднократно са подавали сигнали администрацията на регион „ Централен “ с искане употребата на баскетболното игрище да бъде реорганизирана. Бе подадена даже подписка с искане оборудването да бъде отстранено.

Стигнало се даже до дело в Окръжен съд – Пловдив. Жителите са внесли тъжба, а повода е стрес и дискомфорт вследствие на непрекъснат звук, миризма на урина, панорама на уриниращи баскетболисти, които го употребяват.

Потърпевшият акцентира, че с построяването на спортно игрище в междублоково пространство, община Пловдив сама нарушава въведените от нея правила за звук наоколо до жилищни здания.

Прави усещане, че пловдивчанинът хвърля обвиняване, че баскетболното игрище се явява противозаконен градеж. Доводите му – предвиждало се теренът да се употребява за създаване на детска площадка.

Според него баскетболното игрище се употребява непрекъснато, идват хора от целия град, с цел да играят или просто стоят на пейките. Пият алкохол, замърсяват периметъра, уринират наоколо в зелените пространства към блоковете им. Шумът от виковете им продължава до късна доба и всичко това пречи на спокойствието на близките. Освен всичко останало, жалбоподателят се оплаква и от това, че употребяващите игрището попречват паркирането към дома му постоянно за живеещите в региона не остават свободни места.

Община Пловдив обаче намира искът му за безпочвен. Защитата на локалната власт споделя, че тя не носи отговорност за дейностите на спортуващите, само че и че досега не е потвърдено шумът, който тупкането на топка и фирмите от хора генерират, да надвишава допустимите правила.

Магистратите разгледали делото, постановили, че жалбата на пловдивчанина е неоснователна. Обосновават се в това, че за неудобствата, от които те се оплакват, виновност не може да носи Община Пловдив, а лицата директно виновни с дейностите си за това. В решението на Окръжен съд се показва ясно, че нужните условия са спазени от страна на локалната администрация. А премахването на игрището или превръщането му в различен вид обект не е допустимо, защото „ спортното оборудване е основано за облекчаване на публични потребности и съответно за нуждата на популацията от спорт навън, което е позволена от закона активност “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР