Жител на пловдивския квартал „Столипиново“ бе арестуван в Шесто районно,

...
Жител на пловдивския квартал „Столипиново“ бе арестуван в Шесто районно,
Коментари Харесай

Пак безчинство: Спипаха двойния убиец Емран в „Столипиново“, родата му окупира районното

Жител на пловдивския квартал „ Столипиново “ бе задържан в Шесто районно, след акция на полицията. Мъжът, който се оказа член на небезизвестната фамилия Манолови, седнал зад кормилото на БМВ-то си под въздействието на наркотични субстанции.

Светослав, по прякор Емран, се е прибирал от ромска женитба в махалата. По време на инспекция от страна на органите на реда, мил чека посочил позитивна проба, оповестява TrafficNews.

Манолов бил спретнат в ареста, а половината квартал окупирал пространството пред районното. Емран е лежал за двойно ликвидиране в „ Столипиново “.

От две години той и брат му - Красимир, който също бе обвинен за закононарушението, са на независимост.

В средата на предходната година Красимир Манолов бе арестуван след спецакция срещу разпространяването на наркотични субстанции. У него и аверът му са били открити пакети с вещество, което реагира на хероин.

Количеството е било към половин кг.

Имената на Красимир и Светослав нашумяха след кръвопролитията в „ Столипиново “ през юни 2006. Тогава имаше всеобщи конфликти сред двата рода Ракипови и Камберови, при които починаха двама, а други трима бяха ранени.

Официалната версия бе, че до конфликта се е стигнало след спор за футболен мач и свадата е битова. Още тогава обаче стана ясно, че напрежението е ескалирало поради преразпределение на наркопазара.

Загиналите бяха от рода Ракипови. 55-годишната Верка Ракипова умря на път за болничното заведение, откакто бе простреляна в хълбока, а Николай Ракипов (32) умря от раните си след няколко дни.

За убийствата бяха наказани двамата братя Манолови.

Апелативният съд в Пловдив наложи седемнайсет години затвор за Красимир и 15 години за Светослав. Те са племенници на един от най-големите дилъри в махалата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР