Жител на квартал Виница във Варна се обърна към кмета

...
Жител на квартал Виница във Варна се обърна към кмета
Коментари Харесай

Жител на Виница се обърна към кмета на Варна с огромна молба

Жител на квартал " Виница " във Варна се обърна към кмета на Варна с неотложна молба за ремонт. 

Публикуваме писмото без редакторски промени:

Аз, Мартин Георгиев, се обръщам към Вас с искане и молба незабавно да разгледате неотложния въпрос за създаване на улична инфраструктура на улица " Свети Мина ", кв. Виница. Надявам се, че това писмо ще откри схващане и поддръжка от Ваша страна. Нека да има и #БлагоЗаВиница и #БлагоЗаСветиМина.

В днешния 21-ви век, в който навлизаме в ерата на софтуерни нововъведения и непрекъснат прогрес, есенциално е да влагаме и в инфраструктурни планове, които да подобрят живота на жителите. Съзнавам, че нашата улица не е асфалтирана в никакъв случай, като това става все по-забележимо спрямо другите региони на гр. Варна и на фона на течащите поправки в по-голяма непосредственост до централните елементи на града.

От прикачения документ е ясно, че въпросът към този момент е бил докладван пред общинския орган през 2020 година Изглежда, че ваши експерти вече са създали нужните инспекции и районната администрация е предложила процедура по отчуждаване преди години. 

- Какво е развиването по въпроса за последните 4 години?

- На каква стойност или в какви диапазони е нужният финансов запас упоменат от Петя Проданова?

- Можете ли да се ангажирате, че казуса ще бъде отхвърлен?

Моля, оценете обстоятелството, че тук не става въпрос за регион с противозаконни постройки, а регион, в който цената на жилищата са над 2000 лева на кв.м. Район, в който се строи старателно и където жителите съзнателно заплащат своите локални налози и такси, в това число и локален налог за придобиване на парцел при всяка договорка. 

Тъй като са минали 4 години, си разреших да ви дава настоящ видео материал показващ състоянието на улицата все още: https://youtu.be/aOBmOqKH4t4?si=a82mooQxnUtTD0On, аз също " всеки ден ходя по този път ", не инцидентно съм добавил вашето аудио към видеото с цел да ви припомня думите ви. Надявам се в действителност да можем да " променим нашия път, нашия град " и в нашия квартал, и на нашата улица.

Важността на вярната инфраструктура на улиците не може да бъде подценена, изключително в европейски град като нашия. Асфалтирането и уличното осветяване са освен естетически проблем, само че и дават по-добра подвижност и елементарен достъп, както и имат основна роля за сигурността и изискванията за живот и работа.

Уличната инфраструктура играе основна роля за сигурността на жителите по няколко аргументи:

**Достъп на служби за незабавна помощ:** Добре поддържаните улици и пътища подсигуряват бърз и елементарен достъп на службите за незабавна помощ. В случай на злополучие или незабавна обстановка, бързият достъп може да е от жизненоважно значение за избавяне на хора в неволя.

 **Превенция на престъпността и по-добра сигурност:** Добрата улична инфраструктура, като осветяване и видимост, може да усъвършенства общата сигурност на улицата. Добре осветените улици основават по-малко благоприятни условия за закононарушения и усъвършенстват видимостта на хората, предотвратявайки евентуални рискове.  

**Пътна сигурност:** Добре проектираната и поддържана улична инфраструктура, в това число асфалтирани пътища, пешеходни пътеки, светофори и знаци, оказва помощ за попречване на пътните произшествия. 

**Икономическо развиване:** Добрата улична инфраструктура подкрепя икономическото развиване на региона.

Всички тези аспекти образуват интегрална част от общата сигурност и богатство на обществото, като вярната улична инфраструктура играе основна роля в този подтекст.

С убеждението, че подобренията в инфраструктурата са плачеща потребност на обществото ни, се обръщам към Вас с молба за дейна поддръжка и ангажимент в построяването на асфалтов път и улично осветяване на нашата улица. Считам, че този план ще способства освен за удобството на жителите, само че и на локалните бизнеси, държавни  и общински служби. Нека да реагираме, преди да е прекомерно късно.

Благодаря Ви авансово за вниманието към този въпрос и се надявам, че съдействието ни ще докара до позитивни промени в общността ни.

С почитание,

Мартин Георгиев
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР