Жител на КНДР беше осъден на смърт заради забранен внос

...
Жител на КНДР беше осъден на смърт заради забранен внос
Коментари Харесай

Жител на Северна Корея осъден на смърт заради сериала Squid Game

Жител на КНДР беше наказан на гибел поради неразрешен импорт на територията на страната на южнокорейския сериал Squid Game , който оглави по гледаемост топ стрийминг платформа Netflix, заяви Daily Mail.

Според оскъдната информация по случая севернокореец от провинция Хамгьонгбук-до се върнал в родината си от Китай с цифрово копие на сериала, съхранявано в скрита USB флашка, след което го популяризирал измежду свои другари, само че бил хванат от чиновници на реда.

Впоследствие младият мъж бил наказан на гибел и екзекутиран. В същото време негов прочут, студент, който купил копие от сериала, е наказан на пожизнен затвор, а други шестима, които единствено са гледали кино лентата са наказани на пет години тежк каторжен труд.

Обиските в образователното заведение от което са арестуваните и наказани младежи, не престават. Според някои сведения са уволнени шефът на образователното заведение, секретарят по въпросите на младежта и класният началник. Възможно е за наказване да бъдат изпратени да поставят обществено-полезен труд във въглищни мини.

В Северна Корея от началото на тази година има строга възбрана за импорт в страната на филми, излъчвания и сериали от Запада и Южна Корея. Съответният закон планува най-тежкото наказване - гибел за разглеждане, запазване или разпространяване на такива материали.

На 16 октомври беше обявено, че формалната севернокорейска медия Arirang е оценила поредицата Squid Game. Според публицисти от КНДР известността на сериала може да се изясни с обстоятелството, че той „ разобличаваа действителностите на капиталистическата просвета в Южна Корея “ и демонстрира „ общество на неравенството, където хората се третират като пионки на богатите. "

Squid Game оглави класацията на Netflix за най-гледаните филми в 90 страни. Сериалът наблюдава герои, които, изправени пред финансови усложнения, отиват на остров и вземат участие в игри за оцеляване. Отбелязва се, че това шоу може да стане най-успешното в платформата и да изпревари такива шлагери като „ Вещерът “ и „ Бриджъртън “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР