Жител на Канада отне живота си след неуспешна лазерна операция

...
Жител на Канада отне живота си след неуспешна лазерна операция
Коментари Харесай

Милионер не издържа и се самоуби след като операция превърна живота му в ад

Жител на Канада лиши живота си след несполучлива лазерна интервенция на очите, поради която в продължение на 20 години той е изпитвал непоносима болежка. Пол Фицпатрик бил опериран през 1996 година, с цел да усъвършенства зрението си. В резултат на здравната намеса, през цялото това време 56-годишният мъж страдал от главоболие, като че ли в очите му имало сложени игли, оповестява " Сън ".

" Аз вече не изпитвам каквито и да е по-приятни чувства. Болка, сякаш очите ми постоянно горят, заглушава всичко в главата ми и вътре в мен. Моля, простете ми, че не съм достатъчно силен, за да се справя с това нещо. Последните месеци бяха непоносими ", пише Пол Фицпатрик



Родителите на починалия разказват, че поради лошото си зрение синът им е носил очила от 12-годишна възраст, но когато е станал на повече години е поискал да се отърве от тях. Мъжът взел решение да се подложи на фоторефрактивна кератектомия, по време на която се отстранява повърхностният слой на роговицата. Това е един от първите методи за лазерна корекция на зрението, който по това време се смятал за напълно безопасен. Въпреки това, скоро след операцията Пол Фицпатрик започнал да има мигрена и сухота в очите.



Канадските лекари не успели да идентифицират причината за болката, така че милионерът отишъл в Европа и Съединените щати в търсене на специалист, който да му помогне. В резултат на това Пол Фицпатрик е претърпял много операции, от които състоянието му само се влошавало. Няколко месеца преди трагедията болката станала толкова непоносима, че през по-голямата част от времето той държал очите си затворени и вървял с бастун.



Въпреки сериозните здравословни проблеми, Пол успял да създаде собствен бизнес и да спечели цяло състояние. Освен това мъжът постига успеха без никаква подкрепа, ръководен само от своя усет. Но колкото и да се стараел, той никога не успял да се справи с болката. Родителите смятат, че причина за влошаващото се състояние на сина им може да е невралгията на роговицата и ако Пол е знаел за това, то може би той е щял да продължи лечението.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР