Жител на град Баня е бил зверски нахапан от куче.Жена,

...
Жител на град Баня е бил зверски нахапан от куче.Жена,
Коментари Харесай

Агресивно бездомно куче нахапа лошо жена в Баня

Жител на град Баня е бил свиреп нахапан от куче.

Жена, която е чиновник в Специализираната болница за рехабилитация в курортното градче Баня, е била нападната от куче в неделя, научи GlasNews.bg. Същият ден потърпевшата била на работа - първа промяна. Инцидентът се случил към 15:00, когато дамата тръгнала да се прибира към у дома, само че на алеята към Обществената баня, която се намира наоколо до СБР, се появило нападателно куче, което се нахвърлило върху дамата и я повалило на земята. Животното почнало да хапе дамата по ръцете и краката. Служителката на СБР-Баня е потърпевша съществено, разбра още екипът ни.

Междувременно инцидентно минаващ човек по алеята става очевидец на случая. По думите му гледката е била неприятна - имало доста кръв. Свидетелят, който е оказал помощ на дамата, изявил предпочитание да се обади на тел. 112, само че потърпевшата го помолила да не го прави - по този начин и станало.

GlasNews.bg научи още, че потърпевшата към този момент е подала тъжба в Кметство Баня и Община Карлово.



Бездомни песове на алеята до Обществената баня. 

Иначе дни преди да се случи този отблъскващ случай баненци сигнализираха в обществените мрежи за казуса с бездомните кучета в региона на санаториума. В своя обява Таня Докторова написа, че из улиците на Баня обикалят най-малко шест огромни кучета и тормозят локални и туристи. Тя упорства кметството да вземе ограничения, а в случай че това не се случи ще се наложи жителите на града да отнесат въпроса на по-високо равнище.

" Проблемът е неотложен и за богатството на всички нас той би трябвало да бъде позволен допустимо в най-кратък период ", се показва още в обявата на Докторова.

Кметът на Баня съобщи, че това е следващ случай, обвързван с нахлуване от бездомни кучета. По думите му животните биват изхвърлени от безотговорни хора.

" Когато аз или чиновник на кметството имаме сигнал за бездомно куче, сигнализираме съответния отдел в Общината откъдето изпращат екип, който прибира кучето, карат го във ветеринарна клиника - там се кастрира, обезпаразитява и маркира. Това разрешава законът ", споделя Стамен Гешев.

Гешев е безапелационен в това, че казусът е сериозен и се надява скоро да бъде позволен. А ние от GlasNews.bg обещаваме да следим дали ще има развиване по проблема. 



Бездомни кучета на входа на аптека в града.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР