Жител на австрийската провинция Тирол бе глобен със 160 евро,

...
Жител на австрийската провинция Тирол бе глобен със 160 евро,
Коментари Харесай

Глобиха австриец за пост във Фейсбук, нарекъл пътните полицаи "смърфове"

Жител на австрийската провинция Тирол бе санкциониран със 160 евро, откакто в собствен пост в обществената мрежа Фейсбук назова пътните служители на реда " смърфове ", предава Automedia.
Със известия в група в обществената мрежа мъжът, чието име не се оповестява, предупреждавал с в други участници в придвижването, че „ двама смърфове, стоят с лазери” на едно от локалните шосе и стопират за превишена скорост. Един от служителите на реда обаче бил член на същата група във Фейсбук и прочел написаното.
Служителят на реда подал тъжба до локалните управляващи, които решили, че създателят е нарушил публичните порядки, като е уязвил достолепието на двама офицери от локалната полиция. Обидата е оценена на 160 евро, които австриецът би трябвало да заплати като санкция.
Пред вестник Tiroler Tageszeitung, създателят на известията твърди, че е употребявал думата „ смърфове” като смешка, а не като засегнатост и даже счита да се отбрани в региноалната полицейска работа.
Подобна група във Фейсбук има и в България. Тя се споделя „ I see you КАТ – София”, като в нея водачи се предизвестяват един различен за съществуването на полицейски патрули в столицата и към нея. Там има много по-скандални избрания за чиновниците на реда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР