Жирона загуби две точки в борбата за първото място в

...
Жирона загуби две точки в борбата за първото място в
Коментари Харесай

Напрежението се усеща: Издънка на Жирона

Жирона загуби две точки в битката за първото място в Ла Лига. Тимът приключи наедно 0:0 вкъщи против Реал Сосиедад в мач от 23-тия кръг на испанския шампионат.

След ремито Жирона е втори в класирането с актив от 56 точки, на 1 зад водача Реал Мадрид. „ Лос бланкос “ са с мач по-малко. Предстои им дерби с Атлетико Мадрид и при позитивен резултат могат да се откъснат напред.

Жирона и Сосиедад изиграха равносилен мач. Нито един от двата тима не сътвори задоволително на брой голови състояние, с цел да може с чиста съвест да съобщи, че е изпуснал успеха.

Първият голов късмет в мача се откри пред Виктор Циаганков четвърт час след началото. Той стреля непосредствено от директен свободен удар, само че Алекс Ремиро съумя да избави.

В средата на първата част топката навести мрежата на Реал Сосиедад. Янхел Ерера вкара, само че попадението не беше зачетено поради засада в развиването на офанзивата.

В 51-вата минута гостите бяха покрай гола. Шералдо Бекер овладя на границата на наказателното поле и насочи подъл удар. Топката мина на сантиметри около задачата.

Към края на постоянното време страстите взеха връх. Треньорът на домакините Мичел изпусна нервите си край тъчлинията и беше изпъден с пряк червен картон.

Дълбоко в добавеното време Жирона беше доста покрай надвит гол. Валери Фернандес получи от Ян Коуто, само че ударът му не откри задачата.

Барселона завоюва с 3:1 гостуването си на Алавес от 23-тия кръг на Ла Лига. Точни за каталунците бяха Роберт Левандовски, Илкай Гюндоган и резервата Витор Роке, а за домакините – Сами Омородион.

„ Блаугранас “ трябваше да доиграят срещата с човек по-малко, защото 18-годишният бразилец си изкара втори жълт, респективно червен картон към четвърт час преди приключването на постоянното време. Това не повлия върху крайния резултат.

С триумфа Барса събра 50 точки и заема третото място в класирането на Ла Лига. Алавес е 12-и с 26.

Мачът стартира по-добре за отбора на Шави Ернандес, който излезе напред в резултата в средата на първата част. Илкай Гюндоган пусна превъзходен извеждащ пас към Роберт Левандовски. Полският национал се отскубна и елегантно копна вратаря за 1:0.

В 36-ата минута капитанът на гостите Иняки Пена направи ужасно избавяне. Йон Гуриди засече с глава центриране и насочи топката под напречната греда. Стражът обаче се оправи.

В началните минути на втората част паднаха три гола. Първо, Барселона удвои преднината си. Педри аситира на Гюндоган в 49-ата минута. Бившият футболист на Манчестър Сити порази задачата – 2:0.

Секунди по-късно Алавес понижи изоставането си. Омородион осъществя отблизо разстояние.

В 59-ата минута в игра се появи зимното попълнение на Барса Витор Роке, който се разписа четири минути по-късно за 3:1.

В 72-рата минута младежът изпусна нервите си и си изкара втори жълт картон. Съответно Барселона трябваше да доиграе мача с човек по-малко. Шампионите запазиха удобния си задатък без съмнение и завоюваха трите точки.

В по-ранния мач от испанския шампионат Гранада и Лас Палмас приключиха 1:1. Гранада остана с човек по-малко на терена още в 21-вата минута, когато бе изпъден с червен картон полякът Камил Пятковски. Въпреки че бе с 10 души на терена отборът на домакините поведе преди края на първата част с попадение на Бруно Мендес.

Пехино изравни за Лас Палмас в 68-ата минута на мача. Малко по-късно бе изпъден от пейката аварийният вратар на гостите Арон Ескандел поради неспортсменско държание. До края на срещата резултатът се резервира.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР