Жирона срази Барселона с 4:2 в градско дерби от 34-ия

...
Жирона срази Барселона с 4:2 в градско дерби от 34-ия
Коментари Харесай

Жирона обърна Барселона и направи Реал Мадрид шампион за рекорден 36-и път

Жирона съкруши Барселона с 4:2 в градско дерби от 34-ия кръг на испанската Ла Лига. С успеха си над каталунците и триумфа на лидера в класирането Реал Мадрид над Кадис с 3:0 вкъщи преди този момент, Кралският клуб стана първенец на страната за рекорден 36-и път.


След класиката на " белия балет " над Кадис, сметките посочваха, че Реал ще ликува с купата при тъждество или победа за Жирона над към този момент някогашния първенец. Сблъсъкът стартира с бързо разменени голове. Андреас Кристенсен откри за гостите в 3-та минута след асистенция на Ламин Ямал, само че скоропостижно резултатът бе подравнен от Артьом Довбик. В края на първата част Роберт Левандовски от дузпа върна задатъка на Барса. След почивката обаче Шави и компания инкасираха три попадения в границите на девет минути. Два от тях бяха на Порту, а сред неговите голове се разписа и Мигел Гутиерес.

Така Реал бе коронясан за първенец на Ла Лига за 36-и път, като е неосъществим на върха с 13 точки задатък пред втория Жирона, четири кръга преди края. Отборът на Карло Анчелоти има към този момент девет трофея пред втория Барселона във безконечната ранглиста. Това е трета купа за Кралския клуб в последните пет сезона.


Барса бе преместен от Жирона от второто място в таблицата с една точка. Жирона за първи път в историята си ще играе в Шампионската лига от идната акция.

За Реал следва полуфинален мач-реванш с Байерн Мюнхен в Шампионската лига в сряда, 8 май, от 22:00 часа българско време. Първият конфликт сред двата гранда на " Алианц Арена " приключи при тъждество 2:2. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР