Жирона постигна победа с 2:1 над Еспаньол в мач от

...
Жирона постигна победа с 2:1 над Еспаньол в мач от
Коментари Харесай

Жирона измъкна трите точки срещу Еспаньол в нервен двубой с два червени картона

Жирона реализира победа с 2:1 над Еспаньол в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. Головете за домакините бяха дело на Арнау Мартинес (53’) и Кристиан Стуани (89’), а в това време Диего Мартинес (74’) бе възстановил равенството.

Футболистите на Мичел излязоха напред в 53-ата минута, когато неприятно изчистена топка след центриране от фал попадна на дебнещия към границата на наказателното поле Арнау Мартинес и той с ослепително осъществяване матира Фернандо Пачеко за 1:0. Интересен миг се получи в 71-ата минута, когато Рейниер бе изпъден с пряк червен картон, въпреки че се намираше на скамейката.

“Папагалчетата ” стигнаха до изравнителното попадение в 74-ата минута, когато състезател на Еспаньол игра с глава след центриране отдясно и там Мартин Брейтуейт се оказа най-съобразителен, с цел да направи резултата 1:1. Каталунският отбор остана с човек по-малко в 84-ата минута, когато Серхи Гомес бе отхвърлен поради жестоко нарушаване в междинната част на терена. Той в началото бе украсен в жълто, само че съдията промени своето решение след обзор на обстановката с ВАР.

Жирона още веднъж излезе напред минута преди края на постоянното време, откакто Кристиан Стуани означи победното попадение за своя отбор от дузпа за 2:1. По този метод Жирона прекъсна серията си от три следващи дуела в Ла Лига без победа и завоюва. Отборът на Мичел се намира тъкмо по средата на класирането, като заема 10-ото място с 34 точки. Еспаньол продължава да се бори за мястото си елитната дивизия на Испания и за момента се намира тъкмо над чертата на рисковата зона със своите 27 пункта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР