Жирона отнесе Севиля с 5:1 в последния мач от 21-я

...
Жирона отнесе Севиля с 5:1 в последния мач от 21-я
Коментари Харесай

Жирона отнесе Севиля и се върна на върха

Жирона отнесе Севиля с 5:1 в последния мач от 21-я кръг и се върна на върха в Ла Лига. Каталунците имат 52 точки, една повече от. Севиля остава на 17-о място – тъкмо над зоната на изпадащите, с 16 точки.

Хеттрик заби Артьом Добвик, а едно попадение добави Виктор Циганков. Крайното 5:1 оформи ветерана Кристиан Стуани в последните минути.

Гостите от Севиля откриха резултата посредством Исаак Ромеро Бернал в 10-ата минута. Това обаче накара Жирона да се развихри и мачът беше извърнат за 9 минути. Добвик изравни в 13-ата минута, засичайки центриране на Савио. Само след още 120 секунди той отново вкара, този път след пас на Кристиан Португес. В 19-ата минута към този момент беше 3:1. Украинецът се разписа с невисок удар и към този момент има 14 попадения през сезона. Така той се изравни на върха при стрелците с Джуд Белингам от Реал Мадрид.

В 55-ата минута домакините направиха 4:1. Асистенцията още веднъж беше на Савио, голът – на Циганков. Черната нощ за севилци не свърши и те пуснаха и пети гол, дело на Стуани в края.

„ Нашата справедлива цел за момента е да приключим в топ 3. Но сме щастливи, тъй като изпълнихме първата си цел – да съберем 52 точки и да си подсигуряваме, че няма да изпаднем. Но в случай че би трябвало да дефинира задачата ни до края на шампионата – то тя е да се класираме за европейските шампионати “, съобщи треньорът на Жирона Мигел Анхел Муньос-Мичел.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР