Жирона надви Севиля с 2:1 в мача си от 17-тия

...
Жирона надви Севиля с 2:1 в мача си от 17-тия
Коментари Харесай

Свободното падане на Севиля продължава с нова загуба след обрат

Жирона надделя Севиля с 2:1 в мача си от 17-тия кръг от испанската Ла Лига. Победата за домакините пристигна след цялостен поврат през второто полувреме. За андалусийци означи Танги Нианзу в 13-ата минута, само че през втората част голове на Кристиан Стуани (46’) и Янхел Ерера (88’) донесоха трите точки за Жирона.

Първото полувреме предложи няколко по-интересни положения пред двете порти. Кристиан Стуани пропусна още в самото начало да открие резултата за домакините. Десетина минути по-късно това стори Севиля. Иван Ракитич центрира остро от директен свободен удар, централният бранител Танги Нианзу се извиси и насочи топката с глава в мрежата на Жирона за 0:1.

Още с началото на второто полувреме домакините изравниха. Хубава офанзива отдясно откри Тони Суарес, той финтира добре бранител на Севиля и пусна прекрасен паралелен на вратата пас към Кристиан Стуани, който изравни с компактен удар за 1:1. Малко по-късно Рафа Мир пропусна да върне задатъка на Севиля. В 78-ата минута пък Янхел Ерера стреля рисково с глава, само че не откри вратата.

Tака се стигна до 88-ата минута, когато след груба неточност на Нианзу топката попадна в Янхел Ерера, който остана самичък против Ясин Буну с лекост копна топката над стража на Севиля за 2:1.

С тази победа Жирона продължава с отличното си показване в Ла Лига и към този момент е седем следващи мача без проваляне, като заема 11-ата позиция. Севиля продължава с кошмарния си сезон и записа ново проваляне, като има едвам един триумф в последните осем мача в шампионата, като отборът е на 17-о място във краткотрайното класиране. Отборът може да се озове в зоната на изпадащите още през този кръг.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР