Жилищната сграда Светлина“ на ул. Ген. Гурко“ в София, построена

...
Жилищната сграда Светлина“ на ул. Ген. Гурко“ в София, построена
Коментари Харесай

Васил Терзиев беше поздравен за 9-ти септември

Жилищната постройка „ Светлина “ на ул. „ Ген. Гурко “ в София, издигната за настаняване на висшите чиновници на Държавна сигурност през 50-те блестна в алено със сърп и чук и надпис „ Дом Терзиеви, цветущ 9 септември! “ късно нощес.

Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ и „ Спаси София “ Васил Терзиев е внук точно на висшият чиновник на Държавна сигурност Васил Терзиев, на който е и кръстен, напомня „ Труд “. Между 1952 и 1976 година той е бил е шеф на Трето ръководство – военно контраразузнаване. От 19 септември 1959 година е генерал-майор, а от 1971 до 1990 година е член на Централната контролно-ревизионна комисия на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Бащата на Терзиев е работил в Първо основно ръководство.

Сграда „ Светлина “ на Министерство на вътрешните работи е издигната през 50-те години на предишния век за настаняване на висши чиновници на службите за сигурност. Сградата е издигната на мястото на терени на гимнастическото сдружение, съществувало преди 1944 година Апартаментите са извънредно просторни и първокласни – над 150 кв. м. С два входа – формален вход за живущите и обособен вход за обслужващите жилището, така наречен слугински вход. На първия етаж на постройка се е намирал стола на Министерство на вътрешните работи.

Ето и част от мненията:

Виктор Димчев

Честит 9-ти септември на семейство Терзиеви!

Някой се е сетил да освети дома на Васил Терзиев. Сградата на улица Гурко е строена през 50-те от Министерство на вътрешните работи особено за потребностите на висшите чиновници на Държавна сигурност.

Кристиян Шкварек

А пък довечера по случай 9-ти някой е осветил дома на Държавна сигурност родата на Васил Терзиев. В жилищна постройка „ Светлина “ на улица Гурко, издигната през 50-те от Министерство на вътрешните работи за настаняване на висши чиновници на службите за сигурност.

Смятай какъв брой се е обърнало всичко наобратно – през 2023-та това е акция против претендента на ДЕСНИТЕ…

Никола Николов

Те тука на „ Гурко “ в тази кооперация бил израснал днешния кандидат за кмет на София Васко Терзиев. Онзи същия дето цялото му семейство е било от върхушката на комунистическата репресивна Държавна сигурност!

Много неприятен ПР, Терзиев, трагични сте
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР