Жилищна сграда в столичният квартал Младост 2 е укрепена с

...
Жилищна сграда в столичният квартал Младост 2 е укрепена с
Коментари Харесай

Ето защо укрепиха сграда с метални планки

Жилищна постройка в столичният квартал " Младост 2 " е укрепена с винтове. Конструкцията е направена от живущите, които изясняват, че решението е краткотрайно.

„ Това беше решение, взето да защищити живущите и козирката, доколкото е допустимо. Когато тя стартира да се отлепя преди година, взехме решение да предприемем ограничения. Вдъхновихме се от доста други входове из цяла София “, изясни живущият Борислав Станков.

Той добави, че следва да се направи план.

„ Това е присъщ проблем при външни входове на обособени секции към европанелни здания. Той се дължи на стягане на земната основа. Входът към постройката съставлява обособена структура “, изясни специалистът по проучване на строителни структури инж. Георги Кордов.

Той добави, че казусът с слагането на винтове е, че се свързва структурата на външния вход с структурата на главната постройка.

„ Редът, който би трябвало да се следва, е да бъде известена техническата работа на общинската администрация, да се изготви градивен план и чак тогава да се правят строително-монтажни действия за подсилване “, сподели в ефира на bTV Кордов.

Той добави, че е належащо да има паспортизация на многоетажните жилищни здания, такава обаче не се прави от 2021 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР