Жилището, което обитавам не е мое. Да не останат хората

...
Жилището, което обитавам не е мое. Да не останат хората
Коментари Харесай

Горанов с емоционална изповед: Приех апартамента от кръстника ми, понеже бях страшно уплашен и стресиран

Жилището, което населявам не е мое. Да не останат хората с усещане за противоположното. През 2012 година имаше неприятно земетресение, което раздруса Перник и стигна до София. Тогава със фамилията ми живеехме на висок етаж в центъра на София. Стресът който изпита фамилията и децата ми ни принуди да се преместим. Кръстникът ми ни предложи това жилище. Всички сметки и разходи плащах аз. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България “ финансовият министър Владислав Горанов. „ При Цветанов преди имаше благосъстоятелност, а при мен има просто прилагане. Смисълът на закона е да разкрива такива обстоятелства и условия. Създаде се специфична комисия да реши дали това е проблем. Според мен моя проблем не съставлява спор на ползи. Ще забележим какво ще кажат способените органи “, сподели Горанов.

„ Христо Сариев – беше младши специалист в отдела за макроикономически прогнози. Той напусна през 2015, с цел да кара докторантура. Няма спор на ползи и тук “, добави Горанов и добави: „ Отношенията ни с господин Сариев са от доста време, доста преди да съм някой и да заемам значима служба. Нека се обясни добре по какъв метод съм попаднал в спор на ползи. Трябва да се затворя като аскет някъде и да не съм жив човек, с цел да не попадна инцидентно в някакъв спор на ползи ли? Имах няколко визити към този момент във ВКП “, сподели Горанов. На въпрос дали подозира, че това е повече от просто заложен въпрос от страна на Слави: „ Не може да се чака да не се образува инспекция след подобен въпрос. Защо е заложен този въпрос, не мога да кажа. За мен не е изненада, че е питано такова нещо и може би е добре в края на краищата, че всичко ще се обясни “, съобщи министърът. „ Не очаквайте като Лютви Местан да кажа, че съм настъпил съветска мина, само че евентуално все нещо съм настъпил “, сподели той.

„ Държавата и избрана компания, колкото и огромна да е тя, няма по какъв начин да подписа картел. Борбата с контрабандата и понижаване на противозаконната търговия с горива е огромна тематика. За мен е значимо в бранша да има задоволително конкуренция и бистрота на ценообразуването. Ако по някакъв метод това е лимитирано, ще се сътвори напрежение “, сподели Горанов. Горанов разяснява и разногласието сред Марешки и Златев за цените на горивата: „ Затова излязохме с предлагането да се промени структурата на касовата записка, когато приказваме за търговия с горива. Трябва ни бистрота. Финансовото министерство, без да влезе на задълбочена данъчна проверка, не можем да проследим обособените детайли на ценообразуването. В бензиностанцията имаме и търговия с куп други артикули. Отделно е цената на горивото и надценката, която се прибавя “, сподели той. „ Гражданската отговорност е един бизнес развой, който страната го е регламентирала като наложителен. Цената й обаче зависи от това какъв брой вреди се изплащат. Темата какъв брой ще бъде цената й беше спекулативно повдигната от застрахователите поради едно решение на Върховен касационен съд “, сподели той.

Накрая Виктор Николаев реши да оригиналничи. „ Ще има ли 3 за благополучие “, запита той, визирайки трета оставка на кабинета на Борисов. „ Опозицията като че ли привикна, че ще им даваме властта щом си я изискат. Това е по този начин, тъй като бяхме толерантни и два пъти към този момент го направихме. Сега обаче не е по този начин “, съобщи министърът, намеквайки, че кабинетът ще изкара целия си мандат.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР