Жилищен компекс на площ 90 декара ще се появи зад

...
Жилищен компекс на площ 90 декара ще се появи зад
Коментари Харесай

Морени клуб резиденс започва да се строи в началото на 2020 година

Жилищен компекс на повърхност 90 декара ще се появи зад Sofia Ring Mall на столичния околовръстен път. Проектът е дело на българската компания " Планекс инвест ", която стои и зад " Сънденс резиденс " край бул. " България ".

Компанията е проектирала 13 многофамилни здания на три етажа, като ще има общо 256 жилища с една, две и три спални, както и 38 еднофамилни къщи.

Сградите в " Морени клуб резиденс " ще се разгръщат на застроена повърхност от 13 500 кв м, а общата разгъната повърхност ще бъде 40 000 кв. м. От сдружението показват, че постройките ще бъдат ниски и с огромни отстояния между тях. Озеленените площи ще бъдат 63 000 кв. м, като те ще включват и езеро, парк, детски зони, фитнеси навън и 2,5 км " алея на здравето ".

Компанията-инвеститор ще построи и алеи и улици на останалата повърхност. Предвидени са и 348 подземни и 160 открити паркоместа.

Проектът е позициониран в " среден-висок " клас на луксозност - висок клас фасадни дограми, топло и хидроизолации, вентилируеми каменни фасади и облицовки от естествено дърво, стъкло. Аналогично е и ценовото позициониране, показват от " Планекс ".

" Миксът от жилища и къщи е извънредно разнороден, има огромен избор и благоприятни условия съгласно брой спални, повърхност на жилището, друга степен на луксозност на осъществяването, при ангажимента, че технологиите и детайлите при осъществяването са на най-високо равнище ", споделят оттова. И допълват: " Водещо в обществения аспект на концепцията е основаването на общество от хора, с близка покупателна дарба и опция за избор пред всеки предстоящ жител ".

Освен това бъдещите притежатели ще могат да се възползват от разширението на метрото до Sofia Ring Mall, както и от Симеоновския въжен превоз.

Инвестицията е в размер на €28 милиона, обявиха от компанията пред Money.bg. Архитектурният план е дело на " Е-арх " с водещ проектант Мартин Христов, а теренът е възложен от Danaos - притежател на Sofia Ring Mall и сътрудник в комплекса.

Техническият план на комплекса е изцяло подготвен. В момента се изготвя документите за издаване на строително позволение. Планира се начало на строителството през втората половина на януари 2020 година, а първият стадий ще бъде с дълготрайност 24-30 месеца. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР