Жилищата в София поскъпнаха с близо 66% за период от

...
Жилищата в София поскъпнаха с близо 66% за период от
Коментари Харесай

Жилищата във Варна са поскъпнали с 34% в последните пет години

 Жилищата в София нарастнаха с близо 66% за интервал от пет години и три месеца. Това подрежда столицата преди всичко измежду градовете в страната с над 120 хиляди поданици в ранглиста за повишаване на парцелите. 

Цените на жилищата ново строителство в София през първото тримесечие на годината са с над 60% по-високи по отношение на 2015 година, демонстрират данни на Националния статистически институт.

При съществуващите жилища повишаването за същия интервал е малко по-голямо - с 67,8%. Така столицата държи и първото място по повишаване на старите жилища.  

Данните за подобен дълъг интервал от време демонстрират, че в София има съществено търсене както на ново строителство, по този начин и на съществуващи къщи и жилища, а цените устойчиво вървят нагоре.

На второ място измежду шестте най-големи града в страната се класира Пловдив, с покачване на цените на парцелите с 54% за интервал от малко повече от пет години. В множеството огромни градове в страната повишаването на старите жилища е по-голямо от това на новото строителство. 

Повишението на цените на новите жилища в Пловдив е с 54,4% по отношение на 2015 година Жилищата в съществуващи здания в града под тепетата за същия интервал са поскъпнали с 55,8%. 

Челната четворка на огромните градове с най-бързо поскъпващи парцели се добавя от Стара Загора и Русе, където повишаването на цените за интервала е с близки темпове - с 42-47%. На трето място в общата ранглиста е Стара Загора (+47%), следвана от Русе (+42,2%).

Варна остава на пето място с повишаване на жилищата с 34% за пет години и три месеца. Във града новите жилища са поскъпнали с близо 25% за интервала, а при съществуващите повишаването на цените е доста по-голямо - с 40%. Като в данните на Национален статистически институт не са включени покупко-продажбите с парцели в курортните комплекси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР