Жилетка, носена от Кърт Кобейн по време на концерта на

...
Жилетка, носена от Кърт Кобейн по време на концерта на
Коментари Харесай

Най-скъпата жилетка в историята на рок музиката

Жилетка, носена от Кърт Кобейн по време на концерта на " Нирвана " за MTV Unplugged, бе продадена на търг за 334 хиляди $ и с това се трансформира в най-скъпият пуловер, продаван в миналото на аукцион, оповестява " Гардиън ".

Маслиненозелената дреха от акрил и мохер на марката " Манхатън " бе продадена по време на двудневен търг с предмети от историята на рок музиката в " Хард Рок Кафе " в Ню Йорк. Аукционната къща Julien`s разказва жилетката като една от най-популярните в музикалната история.

Концертът за MTV Unplugged на " Нирвана " е записан в студията на " Сони Мюзик " пред аудитория пет месеца преди Кобейн да се самоубие на 5 април 1994 година.

Албумът, който документира това доста интимно осъществяване, е публикуван четири месеца след гибелта на музиканта.

Китара " Фендър ", основана особено за Кобейн през 1993 година и употребена по време на турнето на групата In Utero, бе също измежду продадените предмети от търга. Тя доближи цена от 340 хил $. Тюркоазената китара, направена за левичар, бе изложена в Залата на рокендрол славата в продължение на няколко години.

В комплект с китарата върви и писмо, написано на ръка от брачната половинка на музиканта Кортни Лав, в което се споделя, че това е бил един от обичаните му принадлежности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР