Жил Симон ще е съперникът, срещу когото ще се изправи

...
Жил Симон ще е съперникът, срещу когото ще се изправи
Коментари Харесай

Григор Димитров ще започне срещу Жил Симон в Барселона

Жил Симон ще е противникът, против който ще се изправи Григор Димитров в първия си мач в шампионата в Барселона. Французинът завоюва безапелационно с 6:2, 6:3 против беларуският квалификант Иля Ивашка.

Димитров и Симон ще играят за девети път между тях. До момента 70-ият в международната класация французин има пет победи, само че българинът завоюва последните два мача.

През 2016 година те играха четири пъти и тогава Димитров стигна до трите си триумфа против този противник. На червени кортове са имали един дуел, като Симон завоюва с 6:4, 6:3 в Монте Карло през 2016 година

Димитров е подложен под №2 в конкуренцията, което му обезпечи място непосредствено във втория кръг. Българският тенисист съобщи, че се усеща в по-добра форма при започване на сезона на червени кортове, в сравнение с през предходната година. Той изрази убеденост, че може да реализира по-добри резултати на тази настилка спрямо предходни сезони.

Симон имаше потребност от 72 минути, с цел да победи Ивашка. В първия сет французинът употребява чудесно и двете си благоприятни условия за пробив и това го води до триумфа. Във втория той поведе с 4:0, противникът му върна единия пробив, само че незабавно по-късно мачът завърши с нов пробив.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (875)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР