Жил Симон по-рано тази година обяви решението си, че две

...
Жил Симон по-рано тази година обяви решението си, че две
Коментари Харесай

Краят се отлага: Героичен Симон повали Мъри и удължи кариерата си с поне още един мач!

Жил Симон по-рано тази година разгласи решението си, че две десетилетия по-късно след своя дебют в АТР Тура, то той ще постави завършек на дълголетната си кариера по време на заключителния Мастърс 1000 шампионат за тенис сезона на родна земя в Париж. Жилу, както бива именуван 37-годишният деец, получи " уайлд кард " за присъединяване на надпреварата в зала " Берси ", като жребият го изправи против различен тенисист намиращ се в края на своя път в спорта - трикратния Шлем първенец Анди Мъри, който води с 16:2 триумфа в съперничеството си с локалната легенда. 

Сблъсъкът предстоящо беше признат извънредно прочувствено от Симон, който не пропуснаха да поддържат в " последния му танц " и неговите вероятно най-близки другари в Тура - Гаел Монфис, Жо-Вилфред Цонга и Ришар Гаске, като публиката също отдаде гласно посредством непрестанни възгласи своите почитания към любимеца си. Световният номер 188 беше изпаднал в неподходяща обстановка при 4:6 3:5, само че за следващ път в паметната си кариера показва своята пословична борбеност до последно и сътвори повече от впечатляващ поврат, пристигнал след борба траяла 2 часа и 50 минути, с цел да надиграе спечелилия от 2016-а година във френската столица, давайки си най-малко още един мач в тениса - 4:6 7:5 6:3. За французина следва още веднъж да излезе на корта в идните дни за срещата си с Тейлър Фриц от втория стадий на конкуренцията, когато още веднъж дружно с подкрепящите го фенове ще опита да удължи своята кариера.

Бившият номер едно при започване на дуела се възползва от нервността на домакинския представител, който се нуждаеше от време за преодоляване на страстите си, поради смисъла на срещата. Сър Анди влизаше в чести замени от бекхенд страната си, които ловко докарваше до претенции от него процес, като осъществя ранен пробив, но още в идните минути трябваше да се оправя със обстановка 0:40, при която сервира на високо ниво, печелейки пет следващи точки, с цел да излезе напред в резултата с 3:0. Постепенно с течение на конфликта нормалните за стила на двамата ветерани продължителни разигравания от дъното на корта зачестиха, заради което публиката в зала " Берси " се радваше на голям брой впечатляващи осъществявания.

Някак незабелязано се стигна до осмия гейм, в който публиката оказа своето голямо въздействие върху носителя на три трофеи от Шлема, откакто го изнерви с непрестанните си крясъци и той се пречупи, допускайки две двойни неточности, с което локалният любим заличи пасива си от пробив. Мъри обаче беше подготвен с отговарящ отговор и завоюва поредност от изтощителни замени, с помощта на грешки от ракетата на противника, с цел да се поздрави със мълниеносен рибрейк и триумф в откриващия сет.

Във втората част Симон опитваше да съкратява размените, като взима рано топката, и тактическият му проект проработи. Жилу проби пръв, но началният му удар очевидно се утежни и британецът не се поколеба, възстановявайки паритета в последвалото подаване не домакинския представител. С настъпването на седмия гейм международният номер 188 показва напредък в играта си и разполагаше с брейкбол, който обаче пропусна и след това трябваше да се бори с физически дискомфорт, подбуден от схващания в другите области на тялото му, до момента в който сър Анди организира следващата си безкомпромисна акция в атакуващ проект и осъществя пробив, донесъл му правото да сервира за успеха.

Подобно на по-рано в срещата точно в този миг съмнения обгърнаха двукратният олимпийски отличник и той бъркаше неистово, при което французинът експлоатира разкрилата му се опция и оцеля в мача - 5:5. В последвалите събития британецът очевидно не беше на себе си и нямаше нищо общо с показаното до този миг, като отиграванията му попадаха отвън очертанията на корта и с нови два гейма на сметката си Симон прати срещата в заключителната ѝ фаза, давайки си най-малко още един сет в тениса.

На старта на решителната част Мъри изглеждаше доста по-добре здравословно и чрез по-доброто си напредване по корта доближи брейкбол, но го пропиля, при което окриленият от публиката локален любим се радваше на едни от най-хубавите си моменти в конфликта, откакто пласираше удари, които се превръщаха в уинъри. Британецът опита в почивката да възвърне най-много душевен от случилото си и привидно съумя, осигурявайки си два шанса за рибрейк, но въодушевеният някогашен номер 6 не се пречупи и докара развоя на събитията до 3:1 в своя изгода. В края на дуела всичко опря до физическата устойчивост на двамата ветерани, когато на пиадестала излезе способността на французина да е безукорен в основните моменти, до момента в който Мъри позволи три двойни неточности при начален удар за оставане в срещата и Жилу изпрати публиката в възторг, удължавайки кариерата си с най-малко още един мач.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР