Жил Симон никога не се е притеснявал да прави противоречиви

...
Жил Симон никога не се е притеснявал да прави противоречиви
Коментари Харесай

Симон: Не разбирам защо никой не се възползва от слабостите на Джокович


Жил Симон в никакъв случай не се е тормозил да прави спорни изявления. В предишното французинът постоянно е отправял остри рецензии към Роджър Федерер, потвърждавайки, че Маестрото е спирал развиването на мъжкия тенис в продължение на 20 години. Днес под прицела на някогашният №8 попадна и различен от членовете на „ Голямата тройка “ – Новак Джокович.

Симон, който постави завършек на 20-годишната си професионална кариера на Мастърса в Париж, разкритикува метода, по който съперниците на Джокера играят против него. Бившата първа ракета на Франция недоумява за какво никой не се възползва от очевидните съгласно него недостатъци в играта на рекордьора по трофеи от Australian Open.

„ Това, което не преставам да не разбирам, когато виждам мачовете на Новак Джокович, е за какво другите играчи не се възползват от слабостите му. Той не е толкоз мощен в играта при мрежата и съвсем постоянно се затруднява, когато му се постанова да приключва със смаш. В такива обстановки от време на време пропуща, а различен път удря топката с 5 км/ч “ – сподели Симон в подкаста на RMC „ Court Number One “.

„ Всички имаха разполагаем 20 години, с цел да виждат това. Пролича си и в мача сред Джокович и Циципас в „ Берси “. В този двубоий имаше няколко точки, които направиха разликата. Ако Циципас беше изиграл решаващите точки по различен метод, най-вероятно щеше да завоюва. Ако принудиш съперника да играе в тези елементи на корта, в които не се усеща удобно, той ще прави повече неточности и ще загуби убеденост даже в мощните страни от играта си “.

„ Изненадва ме това, че можеш да съставиш неверен тактически проект за мача си против тенисист, който си гледал милион пъти “ – приключи двукратният четвъртфиналист от Големия шлем.

Симон завоюва първия си мач против Джокович в Марсилия през 2008, само че по-късно инкасира 11 следващи провали от сърбина, последното от които бе на Мастърса в Монте Карло през 2017 година Джокера приключи актуалната година с 18 победи в последните си 19 мача, завоюва три трофеи (Тел Авив, Астана и Торино) и игра на финала на ATP 1000 шампионата в Париж.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР