Жестокото убийство на психолога и писател Иван Владимиров - Нав

...
Жестокото убийство на психолога и писател Иван Владимиров - Нав
Коментари Харесай

Иво, Иван… кой е следващият убит от съсед в тази страна...?

Жестокото ликвидиране на психолога и публицист Иван Владимиров - Нав провокира през днешния ден вълна от гневни реакции, ориентирани против институциите - и най-много Министерство на вътрешните работи, до което са били адресирани десетки сигнали за връзките сред убития и задържания за разстрела негов комшия - някогашен служител на реда, легален собственик на оръжие. Нав стана следващата жертва на " битови " кавги.

Клуб Z събра единствено една дребна част от реакциите в обществените мрежи, най-съкровената от които е тази на майката на Нав.

Слава Иванова, майка на Иван Владимиров:

" Бях благословена майка с най-прекрасното дете. Шегувахме се, че всичко при него се получава... постоянно. И постоянно по сложния метод. Но той посрещаше всичко с оптимизъм и ентусиазъм. Приемаше провокациите с усмивка и не спираше да мечтае. Вървеше самоуверено към фантазиите си. Посвети дълги години на четене, учене, образоване, с цел да се върне в България и да даде най-хубавото от себе си, с цел да учи младежите да бъдат същински, да бъдат себе си, да бъдат спечелили, да имат вяра в положителното и да изградят верни полезности, с цел да усетят хубостта на битието като него. Издаде книга, с която да въодушеви хората да видят през неговите очи какъв брой вдъхновяващо и животопроменящо е четенето. Беше подготвен. Беше разперил криле за полет... и един безразсъден патрон пречупи крилете му и лиши светлината от очите му. 

Той беше светлина за доста хора. Беше мой преподавател, поддръжка и опора. Беше детето, с което се гордеех. Беше въодушевяващ събеседник и последовател на фантазиите ми. Беше наслада, светеща наслада.

Можеше да направи още толкоз доста. Краят пристигна ненадейно и неуместно. Съзнанието ми отхвърля да одобри, че това е действителност.

Мило мое дете, адресирам ти цялата си любов и признателност, че избра мен за майка и освети и осмисли дните ми. И горещо се надявам, че си на едно по-добро място. Нека е мир и светлина на душата ти. Не остави дете, само че остави диря. И сме доста тези, които ще те носим в сърцето си. "


Явор Божанков, някогашен народен представител и другар на починалия Владимиров:
" Психологът и публицист Иван Владимиров - Нав е убит в главата от негов комшия. 

Нав е разказвал доста пъти за подадените сигнали и премеждията със своя комшия. Това не е просто персонална покруса. 

Винаги се оказва, че мнозина са знаели. Но заедно са бездействали. От съседа, през служителя на реда до прокурора. Десетки сигнали без резултат. България е страна с брутални равнища на рецидив. 

Тук насилието минава за норма. Личен проблем. Между съпрузи. Между съседи. Когато в 48-то Народно събрание влезе закона за отбрана от домашно принуждение, високите равнища на рецидив и бездействието по сигнали беше една от главните тематики, които новият закон трябваше да пребори. 

Законопроектът беше спрян от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Възраждане " с претекстове, че... прокарва 3-тия пол. Джендър агитация. Такова нещо нямаше, само че преди избори би трябвало да основат боязън и след това да ни пазят от него - тъй като за правосъдна промяна и естествени закони са негодни. За това избавят кирливете си з****ци с несъществуваща опасност. 

Трябва да се запитаме по какъв начин желаеме да живеем. Защото експанзията ще влети с шут и през нашата врата. Ще ни завари детето на тротара. Ще ни изненада на улицата. 
Искам да ви кажа къде ще са в този миг пазителите ни от джендър нашествоето. Защото ги познавам. Ще трансферират пари от една скапана офшорка в друга.

" Мечтая за споделеност с хора, които могат същински да обичат. Светът е превъзходна площадка за случване ". Иван Владимиров - Нав. "


Огнян Минчев, политолог:
" След като някогашен боен простреля младеж - одеве сключил брак - до Женския пазар в София, през днешния ден някогашен служител на реда простреля писателя психолога Иван Владимиров - откакто години наред е тероризирал цялата кооперация.

Примитивизмът и безотговорността на българската страна доближи граница, оттатък която самоуправството се трансформира в единствена опция за оцеляване на редовия жител. И в двата случая примитивни и нападателни видове размахват " законно притежавано " оръжие и убиват почтени хора.

Защо това оръжие е законно притежавано? Нали и единият и другият са някогашни - някогашен боен и бивше ченге? Защо тези видове могат да имат оръжие, а ние - не? Или да обезоръжат всички - в това число наглите и нападателни мутри, в това число пристигнали от армията и полицията, или да създадат притежанието на персонално оръжие налично и елементарно за всеки. И тогава да се стреляме като в Дивия Запад. Докато храним с налозите си 60 000 ченгета, 30 000 военни, 200 000 охранители и още толкоз членове на Ловно-рибарския съюз, притежаващи оръжие.

Тази страна се има от крадци и бандити и служи единствено на тях. Въоръжавайте се - оцелявайте! Не правете разлика сред мутри на улицата и мутри в институциите! "


Георги Тошев, публицист:
" Иво, Иван… кой е идващият погубен от комшия в тази страна...?

P.S. Неефективни институции=смърт. "


Миролюба Бенатова, публицист:
Когато Министерство на вътрешните работи и МО нехаят за своите някогашни чиновници и не смеят да им вземат оръжието, стават нещастия като с психолога Иван Владимиров.

Владимиров нощес е убит от собствен нападателен комшия, някогашен служител на реда на 52 година, който и преди е заплашвал с оръжие и разпра.

Безпомощни сме пред арогантността и психическата неустойчивост, само че най-много сме обречени поради мъртвите институции.

През ноември предходната година Иван Владимиров споделя в " Преди обед " за неволите си с въоръжения комшия.

Разказва по какъв начин представителите на институциите вдигали плещи с репликата, че е доста мъчно да вземат отношение в такива проблеми. Че освидетелстването е мъчно. Че изселването е мъчно.

В общи линии, живеем в страната " тук е по този начин "! 

В това предаване (когато за повторно разяснява казуса) Владимиров към този момент се шегува със обстановката и още веднъж през комизъм пророкува, че нищо чудно да се стигне до разстрел.

Това е.

Ние сме в капан. "


Андрей Велков, публицист и другар на убития:
" С Иван имахме спогодба да пием бири.

Сега, поради немощната ни милиция, която за следващ път потвърждава своята " успеваемост ", това няма да се случи, тъй като този готин човек бе пометен без време от безконтролна някогашна кука, против която са подавани голям брой сигнали.
Калин Терзийски, публицист и другар на убития:
ПЕСЕН ЗА ИВАН ВЛАДИМИРОВ-НАВ

Идваше с колело на срещите ни

И си поръчваше доста огромно

Кафе американо с мляко

Когато го прегърнех, усещах мускулите му

И споделях Браво, отлично, единствено по този начин

А той се усмихваше, наместваше очила

И потъвахме в най-прекрасните диалози

Които приличаха на разходка в джунгла

На ария на Бийтълс, на роман на 

Самия него, на мой роман, на роман на Люси Станев

На роман на Тери Пратчет, на Песен на песните

На странствуване вътре в мозъка и на открито в света

Където благосъстоянието беше голямо и

Аз си споделях: Хубаво е да имаш подобен другар

Ще си разказвате своите светове един на различен

А няма по-голямо благополучие от това

И след това той си допиваше голямото кафе

И потегляше нанякъде с колелото си

А аз оставах да си мисля за него.


Анна Грозданова, също другар на убития:
" Живеем е нелепа страна, ръководена от нелепи хора, където всеки шушумига може да бъде Бог и да разполага с живота на хората, тъй като правила няма, а и да има не се съблюдават. Наркомани опустошават хора по улиците, някогашни военни убиват млади и будни хора. Докога?

Почивай в мир Иван Владимиров. А през днешния ден трябваше с теб да вървим на кино... "
Самуил Димитров, публицист:
" Преди няма и три месеца в народен ефир убитият нощес психолог споделя следното: " Аз имам комшия, който съгласно мен има ментално отклоняване. Аз нямам уредба у дома, нямам тв приемник, нищо не върша у дома с изключение на, че работя на компютъра и сред 2 и 4 горе-долу се движа на компютърния стол. Той ми залива вратата с машинно масло, хвърля ми яйца по прозореца, тъй като аз съм му вдигал звук и не можел да спи. Аз мога да се закълна във всичко свято, че съм най-тихият човек на света и по-тих от това няма по какъв начин да бъда. Ходих доста пъти в полиция, споделят, че нищо не може да се направи. А това е някогашен служител на реда, който най-вероятно има и оръжие. И аз също не знам дали на следващия ден няма да съм следващият подобен случай на убит, просто тъй като на него му е превъртяло. "

Тогава седи до Милена Шаркова, брачна половинка на убития Емил Шарков, която припомня, че през 2013 година мъжът й беше убит от различен вманиачен. Коментират ликвидиране, осъществено по това време (ноември 2022 г.) от някогашен боен (трети луд), скарал се със съседа за някакъв ремонт. 

И тримата луди в тая история са въоръжени. И живи и здрави, единият е в пандиза. Трима от четиримата естествени са убити. Министерство на вътрешните работи вика нищо не може да се направи. "


Борис Митов, публицист:
" Ние си нямаме всеобщи стрелци, обаче си имаме Министерство на вътрешните работи и МО, които всеобщо създават въоръжени ненормалници. И след това подвигат плещи. "
Ружа Смилова, политолог:
" Боже! 

Мир на душата на убития.

Става ужасно да се живее и у нас. 

Всеки ненормалник с оръжие може да те очисти - и по-късно евентуално ще го изкарат неуравновесен. 

Не оказва помощ подаването на сигнали, даже освидетелстването май не прибира рисковите луди. "


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР