Жестоки санкции очакват Левски и Ботев (Пд) заради изцепки на

...
Жестоки санкции очакват Левски и Ботев (Пд) заради изцепки на
Коментари Харесай

Хулиганските изцепки на феновете носят сериозни наказания на Левски и Ботев

Жестоки наказания чакат Левски и Ботев (Пд) поради изцепки на част от почитателите им по време на съботния мач на " Георги Аспарухов ", извоюван от домакините с 2:0.

Напрежение сред ултраси на сините, седнали в бранш " А ", както и тези на гостите - настанени в бранш " Г ", имаше през целия дуел. Всъщност словесни престрелки имаше още преди дуела. А по-късно се мина през замерване с предмети и факли, с цел да се стигне до такова с бомбички и обстоятелства. Нещата ескалираха на почивката след следващата канонада. Не оказа помощ и влизането на стадиона на много полиция. Униформените направиха кордони, само че... Искрата пламна, откакто от гостуващия бранш бе изстреляна сигнална ракета, паднала близо на средата на централната естрада. В това време и служител на реда на пистата бе ударен с бомбичка и пострада, като се наложи да бъде превозен в болница.

Ултраси от бранш " Б " пък слязоха на пистата и се насочиха към бранша с почитатели на гостите. Част от тях бяха и на терена. Полицията не позволи физически контакт сред двете публики. А след много апели на диктора почитателите се завърнаха по местата си. Наложи се даже изпълнителният шеф на Левски Кирил Ивков да се насочи към " горещата зона ", с цел да се опита да потуши напрежението.

Очаква се Дисциплинарната комисия да затвори стадионите и на двата отбора, написа " Тема спорт ". До края на шампионата Левски има едно домакинство - на Лудогорец. Двубоят на 22 май, неделя, от 22:30 часа би трябвало да е без аудитория. Това ще е сериозен удар по сините, които ще изгубят положителни средства от доходи от билети. Ботев пък има мачове в Коматево против Лудогорец (6 май) и Славия (22 май).

За двата клуба случаите са рецидив. Фенове на сините даже нахлуха напролет и на контрола против Пирин, а в Благоевград също имаше сходни произшествия. Привърженици на Ботев също се отличиха с редица изцепки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР