Жестоката катастрофа стана на 20 ноември м.г. около 6,48 ч.

...
Жестоката катастрофа стана на 20 ноември м.г. около 6,48 ч.
Коментари Харесай

Съдът Реши! Ето Каква Присъда Получи Кирил Георгиев, Който Уби Ученик На Пешеходна Пътека!

Жестоката злополука стана на 20 ноември м.г. към 6,48 ч. 16-годишното момче, което е от село Атия, е вървяло към автобусната спирка, с цел да отиде на учебно заведение. Костадин бе първенец в бургаската Професионална гимназия по туризъм. Той е пресичал основния път Бургас-Созопол по пешеходната пътека, когато е блъснат от джипа " Шевролет Каптива " на Георгиев. Няма спирачен път. Ученикът e влачен близо 30 метра и е умрял на място.

Шофьорът бе арестуван и упрекнат за това, че при ръководство на моторно транспортно средство е нарушил разпоредбите за придвижване, като в зона на деяние на пътен знак В 26 - " Забранено придвижване със скорост по-висока от 60 км/ч ", се е движил със скорост от 95 км/ч., също по този начин не е понижил скоростта или спрял, с цел да пропусне преминаващия по пешеходната пътека пешеходец и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Костадин.

Окръжните магистрати лишиха Кирил Георгиев от правото да ръководи МПС за период от 5 години. В правосъдната зала стана ясно, че водачът има четири предходни санкции за шофиране с превишена скорост.

След като чу присъдата бащата на починалото момче Апостол Джардов напусна ядосан правосъдната зала, като съобщи, че ще апелира. Подсъдимият пък сподели, че му би трябвало време, с цел да реши дали решението на Окръжния съд е заслужено или не.

" Много скърбя, не го видях. Изобщо не го възприех на пътя ", сподели пред публицистите Кирил Георгиев. По думите му, до момента той не бил потърсил родителите на починалото момче, с цел да не ускорява тъгата им.

Присъдата не е дефинитивна. Тя предстои на обжалване и митинг в 7-дневен период. Дотогава Георгиев ще бъде с мярка за неотклонение " Подписка ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР