Жестоката катастрофа на бул. Черни връх, отнела два млади живота, ...

Жестоката катастрофа на бул. Черни връх, отнела два млади живота,

Калоян Паргов: Катастрофата на `Черни връх` е дълга сянка от стар грях -

Жестоката злополука на бул. " Черни връх ", лишила два млади живота, е дълга сянка от остарял грях.

Това сподели заместник-председателят на комисията по превоз и пътна сигурност в СОС от Българска социалистическа партия Калоян Паргов. Той направи коментара по време на чуването на началника на отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи комисар Тенчо Тенев при започване на днешната постоянна сесия на Столичния общински съвет. Поводът беше тежката злополука на бул. " Черни връх ", която лиши живота на две млади дами на 22 и 26 години вечерта на 5-ти юли.

" Цитатът от Агата Кристи, че старите грехове имат дълги сенки, е доста подобаващ в този случай, разяснява Калоян Паргов. - Жестоката злополука, лишила живота на две млади дами, е тъкмо тази сянка, която хвърлят греховете на редица институции през последните над 15 години. Спомням си думите на един основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който споделяше: " ние ги хващаме, те ги пускат ". По-късно, когато същият човек стана министър председател, нищо не се промени и продължи да натрупа грехове, които през днешния ден хвърлят дългите си сенки. Вината за това е на цялото ни общество, поради неговата прекомерна толерантност и къса памет във връзка с произшествията. Защото всички се възмущаваме надълбоко, когато се случи покруса, само че единствено за ден-два. След това всичко отново си е както досега. До идната покруса ". 

Калоян Паргов добави, че пълномощията на комисар Тенчо Тенев са лимитирани по закон, а началото на смяната би трябвало да стартира от Закона за придвижване по пътищата и налагането на доста по-сериозни наказания за нарушителите. " Разбира се, че и Столична община може да взе участие в предотвратяването на бъдещи такива нещастия, да вземем за пример с разполагане на повече механически средства по булевардите и улиците в София, взаимно с КАТ, разяснява Калоян Паргов. - Тук няма никакво значение кой от коя част на политическото пространство е. Много е значимо час по-скоро да бъдат направени промени в Закона за придвижване по пътищата и ние още в този момент можем да призовем публично Народното събрание да поеме тази задача, като главен приоритет ". 

Заместник-председателят на комисията по превоз и пътна безопазност в СОС добави, че злокобната злополука от 5-ти юли потвърждава още нещо доста обезпокоително в българското общество. " Това е неналичието на почтителност към законите в България, сподели Калоян Паргов. - Закони има, има и представители на тези закони, само че уважението към тях липсва. Липсва авторитът на институциите, които ги ползват. И тъкмо това буди най-сериозна паника в обществото ".

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg