Жестока трагедия се разигра в бургаския жк "Изгрев". 64-годишният Александър

...
Жестока трагедия се разигра в бургаския жк "Изгрев". 64-годишният Александър
Коментари Харесай

Изнесоха разложен труп от блок в Бургас

Жестока покруса се разигра в бургаския жк "Изгрев ". 64-годишният Александър Гроздев – уединен пенсионер, живеещ в гарсониера в бл. 37 на 5-ия етаж от първи вход, бе открит мъртъв в дома си от брат си. Неговото тяло през вчерашния ден бе изнесено от чиновници на гражданска отбрана пред погледите на десетки стъписани съседи, описаха те пред Флагман.бг.

Историята на Сашо, както му казвали съседите, е показателна за живота на пенсионерите в България. Мъжът живеел с татко си – нямал си никого различен с изключение на него и брат си. Възрастният човек обаче неотдавна умрял и Александър останал жертван на ежедневна самотност.

„ Добър човек беше. Имаше интервал, в който живееше с една жена, само че тя се разболя – имаше болно сърце и след това спряхме да я виждаме тук. След като и татко му умря, Сашо като че ли се затвори в себе си и все по-рядко се появяваше навън”, описа пред кореспондент на Флагман.БГ съседка от входа.

Сашо е пиел алкохол – естествената реакция на всеки българин и може би човек, изпаднал в сходно състояние. Начин да забравиш проблемите. Причината за гибелта му обаче най-вероятно не са спиртните питиета, тъй като той не прекалявал. По първична информация той е бил открит от брат си, откакто не вдигал телефона си няколко следващи дни.

Съдбата на Сашо – да бъде открит близо седмица, откакто е умрял, а някой да се сети да го потърси, чак когато в целия вход се разнесе мощна миризма, е тежка. Тежка е обаче и ориста на хиляди други българи, които по сходен метод си отиват от този свят всяка година – облени в самотност, забвение и тъга.

Може би е редно следващият сходен случай да не е единствено част от черната статистика за 2018 година, а интензивно да се намерения за обществената изолираност, в която се намират сред 1/3 и 2/3 от всички възрастни хора в България. Да се намерения за решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР