Жестока трагедия е станала в азиатска държава.Момиче на 15 години

...
Жестока трагедия е станала в азиатска държава.Момиче на 15 години
Коментари Харесай

Момиче на 15 години почина след побой от полицията в Иран

Жестока покруса е станала в азиатска страна.

Момиче на 15 години умря в Северозападен Иран предходната седмица, откакто беше пребито от силите за сигурност по време на нахлуване в учебното заведение ѝ, твърди профсъюз на учителите, представен от Би Би Си. Асра Панахи e една от няколкото възпитаници, пребити от органите на реда в Ардабил. 

Учениците са нападнати от силите за сигурност, тъй като са отказали да пеят химн, възхваляващ висшия лидер на Иран. Органите на реда са отхвърлили обвиняването и настояват, че Асра Панахи е имала сърдечен проблем, написа btvnovinite.bg. 

От синдиката на учителите прибавят, че редица младежи са били убити, откакто антиправителствените митинги обгърнаха цялата страна преди месец.  Размириците избухнаха след гибелта на 22-годишната Махса Амини, до момента в който е в ареста поради отвод да носи хиджаб.  

Преди две седмици ученички започнаха да показват в класни стаи, на детски площадки и по улиците поддръжка на митингите против закона за хиджаба и духовенството. Видеоклипове, оповестени онлайн, демонстрират по какъв начин ученички размахват забрадките си във въздуха. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР