Жесток скандал виси над главата на Румен Радев. Причината е

...
Жесток скандал виси над главата на Румен Радев. Причината е
Коментари Харесай

Министър на Румен Радев скрил оферта за боен самолет, за да влезе тази за…

Жесток скандал виси над главата на Румен Радев. Причината е прикрит отчет от страна на служебния министър на защитата Стефан Янев. Разковничето е в един текст в отчета на Министерството на защитата за „Придобиване на нов вид военен самолет“.

Ето и извадка от текста на отчет от Министерството на защитата, който е бил неглижиран и напълно потулен по време на служебното държавно управление:

„Беше открито, също по този начин, че в края на месец февруари на България е направена оферта за нов аероплан, която се е включвала в одобрената финансова рамка за плана. На съвещанието на Временната комисия на 14.09.2017 година ръководителят на БУП удостовери за тази оферта и изрече позитивно мнение за нейните характерности. Аргументите му, с които изясни за какво офертата не е била прегледана бяха, че същата не е включвала въоръжението на самолета. Това буди неразбиране  като се има в поради, че и офертите от другите претенденти са без въоръжение“.

Прикритата оферта е американска от корпорация „Локхийд Мартин“, като е изпратена грама от посланика на България в Съединени американски щати до президента Румен Радев, външно министерство и МО. Така се оказва, че под нечие влияние, въпросната оферта е била автоматизирано изключена и прикрита, като съгласно източници на ПИК е вкарана тази на „Грипен“.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР