Жесток ден за президента - както в случаите с Клинтън

...
Жесток ден за президента - както в случаите с Клинтън
Коментари Харесай

Политико: Разследването за импийчмънт разкрива демоните на Тръмп

Жесток ден за президента - както в случаите с Клинтън и Никсън, следствието за импийчмънт вади на показ вътрешните демони, написа " Политико " във връзка слушанията в Камарата на представителите, които би трябвало да открият дали Доналд Тръмп е употребявал поста си за политическа полза.

Според изданието следствието за импийчмънт е конституционно упражнение за разделянето на управляващите, действена демонстрация на върховенството на закона. Но началото на обществените слушания в сряда подсети, че в актуалната ера тази процедура в действителност е грубо упражнение по психическо демаскиране.

От показанията на очевидците излязоха водещи вести, само че те засягаха най-вече детайлите. В доста по-голяма степен денят даде жив портрет на Тръмп като луд тиранин, високомерен в дейностите си, високомерен спекулант във връзка с военната помощ за съдружник, който е в блокада, като че ли става дума за договорка за парцел в центъра на града, акцентира " Политико ".

Според изданието актуалната процедура по импийчмънт се вписва в актуалната история на свадите в Белия дом. Тенденцията е президентите да бъдат преследвани поради своята същина - мъже с натрапчиви и раздразнени упоритости и потребности.

Понякога историците, продължава списанието, спекулират какъв би бил президентът Никсън, в случай че от неговите позитивни качества - умел оператор в международната политика - бяха отстранени негативните му черти, грубостта и параноята. Същата фикция може да използван и към Бил Клинтън - в случай че неговата могъща заложба да убеждава и въздейства беше някак отделена от склонността му към невярност и неналичието на дисциплинираност в персоналния живот.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР